ponedjeljak, 10. studenoga 2008.

Savijača od jabuka

1.Kupiti listove za pite i savijače (ja sam koristila Tenine...)

2.Prije upotrebe izvaditi tijesto iz pecnice i rasiriti ga na vlazan ubrus, a drugim vlaznim ubrusom ga pokriti. Tako zamotano tijesto ostaviti 15-20 min da poprimi prvobitnu elasticnost.


3. Pripremiti nadjev po zelji: od mesa, sira voca ili povrca.
Ja sam napravila nadjev koji se sastojao od izribanih jabuka, cimeta, šećera, mljevenih badema i malo krušnih mrvica... (količine odredite prema vlastitoj želji)

Slika1. nadjev od jabuka



4.Rasiriti jedan list na ravnu podlogu, poskropiti ga uljem ili maslacem, na njega staviti drugi list tijesta a na njega pripremljeni nadjev te oblikovati savijacu. Savijacu staviti u dobro namascenu tepsiju, preliti uljem, maslacem ili vrhnjem i peci u zagrijanoj pecnici oko 30min na temeperaturi

NAP. Upustvo za pripremanje je prepisano s omota u kojima se nalaze listovi za pite i savijače


Slika2. pripremljeni nadjev na listovima savijače


Dobar tek!

1 komentar:

Tom kaže...

ostavljam komentar testa radi

Objavi komentar