utorak, 3. ožujka 2009.

Torta bez imena

Sinoc sam napravila tortu prema svom vlastitom receptu. U frizideru se nasao ostatak/visak vrnja za slag pa rekoh da pokusam i evo sta je ispalo. Njam:)

sastojci:

200g pettit beure keksa
200g maslaca
2 vrećice pudinga od čokolade
1/2 l mlijeka
100g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
1 vrećica želatine
1 kiselo vrnje
250ml slatkog vrnja za šlag

priprema:
donji dio:
Izmrviti petit kekse u multipraktiku ili ih izribati te ih pomiješati s maslacem koji ste prethodno izvadili iz hladnjaka i ostavili min1h na sobnoj temperaturi. Dobro pomiješati maslac i kekse da se povežu te sve zajedno utisnuti u kalup za torte te staviti u pećnicu na 250 stupnjeva max 5min da se zapeče.

srednji dio:
Otopiti čokoladu na pari te staviti sa strane. Pomiješati dio hladnog mlijeka s prahom za puding a ostatak mlijeka staviti da provrije. Skuhati puding od čokolade, maknuti ga s vatre te staviti da se malo ohladi. Za to vrijeme otopiti želatinu u pet žlica hladne vode. Pomiješati puding i otopljenu čokoladu. Možete ih lagano s mikserom promješati ili kao ja, s pjenjačom (ono s čime se jaja mute) jer mi je tako lakše. Nakon toga dodati otopljenu želatinu i sve zajedno vrlo kratko vratiti na vatru te lagano promiješati. Kada se krema malo ohladi, umiješati kiselo vrnje te je ostaviti da se hladi cca 15 min na sobnoj temperaturi. Kremu premazati preko donjeg dijela koji se već nalazi u kalupu za torte. Sve zajedno staviti u frižider da se hladi.

gornji dio:
Slatko vrnje za šlag izmutiti da dobijete fini šlag i sve premazati preko središnjeg dijela. Sve zajedno staviti u frižider da se stisne. Torta treba biti u frižideru min4 sata prije konzumiranja, a najbolje je da bude cijelu noć.
U slast!

Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

mmmmmm ;)
a kad bi se moglo posegnut žličicom u ekran .. .
mmm
na fotki bi ostao prazan tanjur .. .
:))

Anonimno kaže...

i bez imena je mmmmljac... ;)

jubistacha kaže...

mozda jednog dana budemo mogli prenositi mirise i okuse online :)

Anonimno kaže...

njam, njam... jako mi se sviđa dodatak kiselog vrhnja! :)
volim_kuhati

jubistacha kaže...

i meni,kiselo vrnje daje dodatnu svjezinu u kremi!

Anonimno kaže...

bravo, bravo- izgleda super!
ovi sastojci se i kod mene uvijek nadu u svako doba, tako da si mi dala super ideju, kad nas uhvati zelja za finom slasticom!

mljac:)

jubistacha kaže...

i ti si meni dala dobru ideju, mogla bih je nazvati: "torta od sastojaka koji se nadju u fridzu u svako doba"
tnx mljac :)

Objavi komentar