nedjelja, 18. listopada 2009.

Lisnati kolač s marmeladom




Slika1. Kolač s lisnatim tijestom

Sastojci:
1 omot lisnatog tijesta (500g)
6 žlica mermelade
120g brašna
70g šećera
70g omekšalog maslaca
Preljev:
100g šećera u prahu
3 žlice soka od limuna

Odmrznute kore lisnatog tijesta razvaljati u jednu veliku koru i položite u namašćen lim. Po tijestu kistom razmažite tanki sloj zagrijane marmelade. Brašno, šećer i maslac narezan na listiće mijesite dok se ne spoje u mrvice kojima ćete ravnomjerno posuti lisnato tijesto. Pecite kolač u zagrijanoj pećnici na 225 stupnjeva, 20 min. Kad bude gotov, izvadite ga i ostavite da se malo ohladi. Pomiješajte šećer u prahu i sok od limuna tako da dobijete gustu šećernu glazuru. Njome pokapajte dekorativno kolač i ostavite da se stisne.

Napomena:
Ja sam koristila marmeladu od kupine bez šećera tako da u šećerni preljev nisam dodavala limunov sok već običnu vodu jer sam mislila da će kolač neće biti dovoljno sladak.
Recept je preuzet iz časopisa Čarolija okusa, Br.3, 19.2.2009.

Broj komentara: 10:

Mammazan kaže...

ma sai che è proprio orginale questa torta???
Ottima!!
Baci

Unknown kaže...

Ovaj "posip" od maslaca, brašna i šećera daje posebnu notu kolačima. Ovo mi se čini jednostavno i dobro!

Josipa kaže...

jako zanimljivo, nisam nikad vidjela ništa slično... mora da je fino... a ova ljubičasta pozadina mi je predobra... baš lijepo naglašava kolač :)

Вера kaže...

Neobično a sigurno lako za napraviti.Svidja mi se mnogo!

gordana kaže...

mmmmljac, baš bih ga sad probala...lisnato mi je zakon.

Andrea kaže...

I meni je ovo nešto potpuno novo. Jako mi se sviđa brzina i jednostavnost pripreme. :)

Shangri La Food kaže...

jako volim lisnata tijesta sa pekmezićima :).. ovo ti je super recept

Anonimno kaže...

hi , evo sam probala, cini se da vecina komentatora nije probala kolac. pa..bas sam trazila nesto sa lisnatim i djemom (koji sam jucer sama napravila...od sljiva) i nadjem vas recept. bas je simpa, uopce nije kompliciran a i super je brz. evo sam gotova, probala sam, samo kad se ohladi trebam nakapati limun, jako lijep slatkis, pa cak je ok i za servirat :). super okus zbog mog domaceg djema :)) hvala na receptu! ne znam zasto je komentatorica stavila vodu umjesto limuna, super je tako kako je.

Anonimno kaže...

a da, jedan savjet...rastegnuti koru tako da je ima malo vise po rubovima jer se vrlo stisne pa je na kraju manja nego originalno rastegnuta. eto.

jubistacha kaže...

Hvala na isprobavanju. Drago mi je da vam se svidjelo!

Objavi komentar