nedjelja, 8. studenoga 2009.

Keksi od meda i zobenih pahuljica




Slika1. Zobeni keksi

Nisam ljubitelj zdravih doručaka jer dosada nisam uspjela naći nešto što bi po meni bilo dovolno ukusno za pojesti :) Tada sam naišla na ovaj recept. Keksi su super, dosta su slatki pa sam ja umjesto pola količine šećera stavila mak.
Recept je iz kuharice B.Crocker: Cookie Book, pa su mjere izražene u šalicama. Uopće nije teško, trebate samo poštovati omjer između različitih sastojaka, a veličinu šalice odredite sami. Na kraju knjige postoji mjerna tablica koja kaže 1 šalica=250ml.

1 1/2 šalice šećera
3/4 šalice maslaca ili margarina, omekšalog
2/3 šalice meda
3 bjeljanjka
4 šalice zobenih pahuljica
2 šalice brašna
1 žličica sode bikarbone
1/ žličice soli


Ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Namastiti pleh za pečenje. Lagano istući šećer, maslac, med i bjeljanke u velikoj zdjeli koristeći mikser na srednjoj brzini ili sa žlicom. Dodati ostale sastojke. Stavljati tijesto u obliku krugova u pripremljen pleh. Paziti na razmak između keksa. Peći 11 do 14 minuta ili dok rubovi keksa ne potamne (središnji dio će biti mekan). Ostaviti da se hladi u plehu 3-4 minute, prebaciti s pleha na žičani stalak i ostaviti da se dalje hladi.

Broj komentara: 8:

Unknown kaže...

Odlični su!

Sweet Corner kaže...

svidjaju mi se, volim krckave keksice, a i Betty Crocker mi je medju omiljenima:)

Вера kaže...

Med u keksu mi je savrsen ukusa.Odličan recept,vrlo krckav keks rekla bih.

Josipa kaže...

i ja sam nedavno pravila zobene keksiće s jednog bloga i bili su jako fini... ovi izgledaju savršeno!

Shangri La Food kaže...

jako lijepo izgledaju. ja nažalost nemam živaca za bilo što treba rastavljati u manje komade he he (tipa keksi, palačinke i sl.)

Federica Simoni kaže...

mmm..che buoni!

Cranberrie kaže...

obožavam kekse sa zobenim :)
a ovakvu šalicu ja imam samo s kravom :D

Anonimno kaže...

keksi su odlični,ali malo zdravija verzija mi je više po guštu-Bez šećera(dosta je med),ali uz dodatak 1šalice mljevene mješavine badema,lješnjaka i brusnica...savršeni su!!!

Objavi komentar