četvrtak, 5. studenoga 2009.

Platnene pelene






Slika1. Platnene pelene

Prošlo je par tjedana od kada sam počela aktivno šivati platnene pelene. Zahvaljujući Gogi (gmatic01[et]gmail.com) koja već ima dovoljno iskustva u korištenju i šivanju istih i njezinim savjetima nije mi bilo teško krenuti. Kada sam napravila par prvih komada i složila ih zajedno nisam mogla odoljeti a da ih ne slikam i podijelim s vama. Za sve one koji su zainteresirani o prednostima korištenja platnenih pelena možete pročitati na sljedećem linku: Pelene.info. Pitanje za sve mame i tate: kakva su vaša iskustva s pelenama?

Broj komentara: 15:

Unknown kaže...

Rijetki su protiv onih jednokratnih pelena za koje mislim da su nam us..le i usmrdile okoliš. Svoju djecu sam odnjegovala pamučnim pelenama i sigurna sam da je u to vrijeme bilo mnogo manje smeća i ostalih s....
U principu sam još i protiv najlon vreća u trgovinama. Kud god se okreneš visi ih bar nekoliko!
Bravo Jubi!

gordana kaže...

preeeeeeeeeeeslatkooooooooooo!
uživat će i klinci i naša majčica Zemlja!

Shangri La Food kaže...

Kao prvo čestitam.. A zato ti ne možeš mirišati kavu :)))).

Pelene su zakon. Ja nisam roditelj, ali sam za sve eko verzije i za ovakve pelene.

Kao i Snježa protivnik sam plastičnih vrećica. Ja imam dvije 2 platnene vrećice za shopping. I kad već otvaramo dušu, pozlije mi kad vidim one kupovne kašice.

Vali kaže...

Preslatke su! Još ih i sama šivaš, svaka čast! I ja imam platnenu torbu za plac i ducan! A prodavačima na placu stalno govorim, ne treba mi vrećica. A oni, ma samo uzmite, imam ja toga! :(

Phoenix kaže...

Super su...!!!Jako mi se sviđaju a također i ideja o zaštiti okoliša. I ja sam svoje dijete "podigla" u platnenim pelenama...
LP
Phoenix

Josipa kaže...

kad je mene mama podizala, isto je koristila te platnene pelene... nemam djecu pa ni nemam neko mišljenje o ovoj temi... ali da imam, svakako bih koristila jednokratne pelene jer mi se ne bi dalo prati ove platnene :) ali u svakom slučaju, pohvale za tebe :)

Вера kaže...

Ja imam troje dece,i da nije bilo pampersa neznam kako bih stigla da ih odnegujem na pravi način.
Svidjaju mi se ove platnene pelene,ukrasne su i mogu leti deca da ih nose bez šorca,:)
Da se prave vazni!

Maja Babić kaže...

Ja juce pisala komentar, al' nesto se izgleda desilo, pa ga ne vidim...

Super su ti pelenice, BRAVO!!! Ja sam relativno kasno saznala za njih i postala svesna svih prednosti, i moj dvojac je izrastao iz pelena. Ako se sluuuucajno odlucim nekad na trece dete, nabavicu platnene!

Andrea kaže...

Ja nemam nikakva iskustva i stav o pelenama i nadam se da će tako i ostati. :)
Ali moram komentirati da mi ove tvoje pelene izgledaju toliko dobro da nemogu vjerovati da si to sama napravila. Svaka čast! :)

jubistacha kaže...

Hvala na pohvalama cure, ustvari nije ih teško šivati a tek ćemo vidjeti hoće li biti teško ih koristiti ;) Drago mi je da većina vas misli pozitivno i zamjenjuje plastične vrećice s platnenim. Ja imam tri platnene vrećice i nastojim ih što više koristiti, nažalost tete na placu uvijek uvaljuju svoje ;(

T i T kaže...

Odlično izgledaju!
Ja sam nažalost ipak koristila jednokratne u vrijeme kad su bile aktualne i ne ponosim se time, ali sad što je tu je :(
Definitivno sam za što manje plastike i umjetnih materijala gdje god je moguće, ali nije uvijek izvedivo.
Htjela sam reći da sam ni sama ne znam kako, ali tek sad otkrila tvoj blog i niz drugih s tvojim povezanih, a na temu kreativnosti ne obavezno vezane za kuhinju i da su mi neki ugodno otkriće.
Dosta sam znala šetati po talijanskim blogovima jer sam svojedobno bila prilično zagrijana za izradu figurica i motiva od slanog tijesta i decoupage tehniku, a oni su u tome prilično aktivni, ali nekako nisam pronalazila naše blogove na slične teme, tako da mi je posjet tvom blogu dao novi elan i .....nove ideje. :)

jubistacha kaže...

Hvala t i t na prekrasnom komentaru. Ovakvi komentari i meni daju novi elan i ideje :)

Sweet Corner kaže...

svaka ti cast...fantasticne su, i meni je mama stavljala pamucne pelene, ali ja bih umrla bez pampersa :)))definitivno su mi olaksale zivot dvije godine:)

gordana kaže...

to je ok, tko ne može, ne treba si zagorčavati život. Ali ja sam jednostavno htjela probati...i jako mi se svidjelo, sveukupno, ništa puno više posla, a ipak je puno zdravije.

Unknown kaže...

Draga jubi....

tvoj je blog pravo osvježenje, svaki je post pisan s ljubavlju a svaki tvoj unikatni komad koji napraviš pršti pozitivnom energijom. Iako je službeno vrijeme darivanja na HC blogu završeno, od srca bih te željela razveseliti potpunim makeoverom tvog divnog bloga da te i vizualno predstavlja kao "liličastu" blogericu. Ukoliko želiš, samo klimni i osmijehni se :)))
Bravo za radove, svaka čast!

Lp, Tea Jukić

Objavi komentar