četvrtak, 17. prosinca 2009.

Krem juha od mrkve


Slika1. Juha od mrkve

Nešto zdravo i pogodno za hladne zimske dane. Dodatak đumbira ovu juhu čini posebnom.

Sastojci (za 4 osobe):
1 kg mrkve
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 l kokošje juhe
komadić korijena đumbira (3cm)
1 dl slatkog vrhnja za kuhanje
1/2 žličice curryja
2 žlice ulja
listiće peršina
sol

Ogulite i operite mrkve te ih narežite. Oljuštite luk i češnjak, a đumbir ogulite. Sve narežite i popržite na ulju. Umiješajte mkrvu, popržite pa zalijte juhom. Kuhajte otprilike 15 min. Sve sastojke smrvite mikserom u kašu. Vratite juhu i prema ukusu dosolite. Istucite slatko vrhnje s curryjem. Juhu podijelite u zagrijane tanjure pa ukrasite vrhnjem i peršinom.

Broj komentara: 9:

Josipa kaže...

mrkva, curry + đumbira = savršena kombinacija za finu i zdravu juhicu ;)

Vali kaže...

Fina juhica. Ja bih samo djumbir preskočila. :)

Ljilja kaže...

Odlicna kombinacija. Djumbir i sargarepa se lepo upotpunjuju :)

Tadeja kaže...

Volim krem juhice, pogotovo od mrkve, ovo mi se čini kao jako ukusna kombinacija!
Super boje na fotkici!

Shangri La Food kaže...

super ideja..super juha

Andrea kaže...

Ovo mi je jedna od najdražih juha. Odlična mi je kombinacija đumbira i mrkve. :)

Vera kaže...

Jako lepu boju ima.Ja sam inače od onih sto je grickaju nekada non-stop,čak sam i decu na to naučila:)

Sweet Corner kaže...

savrsena kombinacija, kao da si mene pitala:)

ROTKVICA kaže...

Obožavam šargarepu u svakom obliku... super je

Objavi komentar