četvrtak, 8. travnja 2010.

Pita od lješnjaka




Jeste ikada imali potrebu napraviti kolač od namirnice koju obožavate? Meni se to desilo s grizom. Moja mama kaže da sam ja ljubitelj griza od malih nogu, tj. da nikada nisam jela ništa drugo osim griza. I danas volim pojesti griz, pogotovo ujutro za doručak. Skuham ga s mlijekom i unutra ubacim par kockica čokolade da se fino otopi. Najdraže mi je zagrabiti žlicom i nabasati na otopljenu čokoladu... Da se vratim na temu, dakle odlučih potražiti što se nudi po pitanju griza i izabrah ovu pitu. Još jedan plus jest to što volim prhka tijesta pa sam spojila ugodno s korisnim. U originalu se pita zove Pita od oraha s kremom od griza ali se orasi mogu zamjeniti s lješnjacima ili bademima. Od srca preporučam lješnjake, iako mi se čini da ne bi bilo loše probati kakva je s bademima :)

Broj komentara: 12:

Unknown kaže...

I ja volim griz ali niko više u mojoj kući. Ali ja sam priča za sebe, volim sve što je slatko. Ova torta mi se jako sviđa pogotovo radi kombinacije s prhkim tijestom. Bome si me navukla:)))

Josipa kaže...

i ja isto volim griz i često ga znam pojesti s malo kakaa... jedan od omiljenih kolača mi je "kolač s grizom"... ako te bude zanimao recept, javi :) pita izgleda fenomenalno! i moram napomenuti da su ti se fotke drastično poboljšale! bravo! :)))

Federica Simoni kaže...

mmmmmmmmmmmmmm..che buona!!

Andrea kaže...

Iako nisam veliki ljubitelj griza ova pita tako dobro zvuči da bi mi se 100% svidjela. :)

Škrabalica kaže...

kako ovo ukusno izgleda :D

jubistacha kaže...

Grazie federica.
@josipa: naravno da može recept. U novom stanu ima puno više svjetla pa su fotke zbog toga bolje.
@snježa, andrea i škrabalica: probajte, sigurno će vam se svidjeti!

Sanela Mallory kaže...

Nikad nisam voljela griz. Najgore mi je bilo kada smo u školi za užinu imali kuhani griz i onda bi to bilo posipano s malo Kraš ekspresa (kao da će ta mrvica Kraš ekspresa poboljšati okus)- na takve dane ja sam izašla iz reda (u kojem smo čekali svoju porciju griza) i vratila se u učionicu gladna - nikad nisma bila tako gladna da bih se prisilila da jedem griz.
Ni danas ga ne volim, ali otkrila sam neke slane/pikantne varijante u kojima ga mogu pojesti.
Iako, radim i jedan slatki kolač s grizom, koji ja ne jedem, ali ima ljudi koji ga vole: kuhani griz služi kao podloga, na njega se stavi kompot od višanja i kuhani puding od vanilije, a gore se stavi (crveni) preljev.

Nisam nikad probala ovakvu kombinaciju s orašastim plodovima, to bi se sviđalo mojoj mami.

Nina kaže...

volim griz ali ne kuham ga često tj. već dugo nisam (ko'bi znao zašto), kolač mi zvuči fino i sigurna sam da bi i sa bademima bio odličan

Maja kaže...

Kod mene je takav slučaj da kao mala nijesam htjela ni pogledati griz, a sada kao velika:) ga baš volim. Mislim da je kombinacija sa lješnikom bolja nego sa orasima iz jednostavnog razloga što ja više volim lješnike:)

Monika kaže...

ja nikad baš nisam bila ljubitelj griza kao takvog, ali u kolačima ga volim. pita izgleda super!

Shangri La Food kaže...

u krasan kolačić :)

Tadeja kaže...

Mmmmmm i ja gdje god mogu orahe zamijenim lješnjacima! Super receptić! :)

Objavi komentar