petak, 18. lipnja 2010.

Torta od čokolade i meda



Slučajno naiđoh na recept za ovu tortu na Nigellinom site-u. Pričekah da temperature dođu na podnošljivu visinu i krenuh u akciju. Već prilikom čitanja recepta za Tortu (Honey chocolate cake) mi se učinilo da će to biti nešto jaaako slatko. Za početak sam napravila samo tijesto pa probala i ispalo je upravo onako kako sam predvidjela. Stoga nisam glazuru radila (a ni male pčelice ;)). Kolač je sam po sebi dovoljan i bez glazure. Meni se sviđa njegova sočnost, spužvasta struktura i punoća okusa. Tamni muscovado šećer mu daje poseban okus i stvarno mislim da ovaj kolač ne bi bio ovako fin s bijelim šećerom.

P.S. ribizle su samo ukrasni detalj. Šta da napravim s njima? Primam dobrovoljne prijedloge ;)

Broj komentara: 11:

Laka kuharica kaže...

Nigellini recepti su uvijek super, pa tako i ovaj. I slažem se, upravo sitnice (kao muscovado) daju i najobičnijem jelu ono nešto posebno. Svaki začin ima svoje zašto i na drukčiji način karakterizira okus cijelog jela ili kolača.

Вера kaže...

SAVRSENA,ALI BAS!

jubistacha kaže...

Slažem se i s Κάθαρσις i sa Verom. Nigella zna svoj posao :)

Unknown kaže...

Kako je dobra, vidi se da je sočna! I ja mislim da joj glazura nije potrebna.

mignonne kaže...

Jako fino, pa sa cokoladom mora biti dobro...sta tu ima puno da se prica, hihih...svidja mi se i ukrasni detalj u vidu grancice sa ribizlama;))) p.s. ribizle obicno zamrznem rasirene na posluzavniku, pa ih posle prebacim u kutiju sa poklopcem i cuvam u zamrzivacu, koristim ih tako za dekoraciju...mogu se premazati belancetom i posuti kristal seceerom, pa izgledaju vrlo lepo na sladoledu ili kolacima kad se osusi ta glazura.;))

jubistacha kaže...

Ooo, hvala mignonne za tako puno ideja s ribizlima. Za sada sam napravila coulis (umak) za sladolede i slično. Sljedeća tura će ići u zamrzivač...

Tadeja kaže...

Pogled na ovu čokoladnu divotu samo otvara usta! :)
Super, stvarno ne treba glazura.

Iiiii kaže...

Odmah me podsjetio na toblerone (isto kombi cokse i meda)...jos da je malo badema?!? No, vjerujem da je i ovako sigurno super!

Shangri La Food kaže...

čokolada i med :)) ma kud ćeš bolje.. super

Tamara kaže...

Divno, obozavam sve od cokolade. Tvoja torta divno izgleda :)

Branka - byB kaže...

divna torta ! odličan recept si odabrala i super napravila tortu, jako primamnjiva i lijepa !. Mislim da joj glazura nije potrebna , i ovako ima sve što treba :)

Objavi komentar