četvrtak, 19. kolovoza 2010.

Čokolada i kruške

Godišnji odmori su pri kraju, za većinu nas. Oni koji su bili dovoljno strpljivi idu sad na more ili tek u rujnu. Moram priznati da ja nisam jedna od njih. Za mene more nije more ako nije kolovoz. Jednostavno ne bih mogla izdržati da budem u Zagrebu cijeli mjesec. Već u srpnju se polako počnem psihički spremati za kolovoz i odlazak na more. Nakon povratka u glavi se već polako vrte ideje za jesen, ali o tome drugom prilikom. Jedan od razloga zašto volim kolovoz jest i činjenica da mi je danas rođendan. Zato sam odlučila da se svi zajedno počastimo s jednom prekrasnom čokoladnom tortom s dodatkom krušaka. Odavno mi se vrtila ideja po glavi, malo sam pretražila web i našla ovaj slasni recept. Nadam se će se i vama svidjeti kada ga probate. A do tada uživajte u slici. Zlatna mašnica jest dio mog poklona, a sam poklon jest jedna prekrasna kuharica (a šta bi drugo poželjela jedna food blogerica ;))



Recept je preuzet s bloga Confession of a Tart a u originalu se zove Chocolate Pear Cake. Ako budete imali problema s prijevodom koristie google translator, malo je čudno na početku ali kada se naviknete nije loše ;) Za koverziju mjera (oz u grame) možete koristiti kalkulator na ovoj stranici World Wide Metric. Meni je ova stranica puno pomogla.

P.S. jeste li znali da je na današnji dan rođen jedan predsjednik, jedan glumac i jedan milioner (Bill Clinton, Matthew Perry i Malcom Forbes). Ako želite provjeriti tko je još rođen na vaš rođendan kliknite na FamousBirthdays.

Broj komentara: 10:

Вера kaže...

E jeste fin!

Monika kaže...

sretan rođendan i sve najbolje! :) kolač izgleda predobro...

Anonimno kaže...

Happy B.

Vali kaže...

Sretan rodjendan!!! Kolac super izgleda!

Unknown kaže...

Već sam probavala ostaviti poruku ali nešto nije uspijevalao pa zato sa zakašnjenjem sretan rođendan:)) A torta mi izgleda tako sočno i ukusno!

Andrea kaže...

Sretan rođendan Jubi, a ova torta mi izgleda fenomenalno. :)

Andrea kaže...

Konačno sam uspjela. :)

Josipa kaže...

evo, sad i ja mogu :) sretan ti rođendan i ovdje! :) odlična je kombinacija čokolade s kruškama, još uz ovu ukrasnu vrpcu :))

jubistacha kaže...

Hvala cure, znam za problem. Prethodni templete za blog nije imao dovoljno velik prozor za upisivanje provjere putem riječi. Zato sam odlučila da ga zamjenim, ovaj template je u redu.

J e l e n a kaže...

I ja sam imala problema, zato sa zakašnjenjem srećan rođendan! Divna kombinacija!

Objavi komentar