utorak, 14. rujna 2010.

Makedonska ljutica




Ove godine mi je se baš svidjelo raditi zimnicu pa rekoh sebi da napravim nešta slano kad sam se slatkim već opskrbila. Lani sam radila ajvar i bio je super, ove godine sam htjela uvesti nešta drugo. I onda naiđoh na recept naše Snježe s bloga Vrtaljica pod nazivom Ljutica by Lena. Sljedila sam ga u potpunosti što se tiče mjera, jedino sam feferone zamjenila ljutim papričicama koje sam kupila zajedno s ostalim povrćem. Količinu sam smanjila na dva komada da ne bude preljuto. I na kraju sam sve stavila u blender da poprimi jednaku strukturu. Ispalo je savršeno, okus je fantastičan. Nije ni ljuto, ni kiselo, a ni slatko. Ne može se odrediti točno ni okus rajčica, a ni paprika. Opet sve zajedno savršeno paše. Bilo da se namaže na kruh ili stavi u saft. Radila sam usput i domaći kruh pa sam odmah isporbala ljuticu i jako sam zadovoljna. Pravljenje ljutice u jesen će kod nas definitivno preći u tradiciju.

Broj komentara: 10:

Mare kaže...

obožavam ljuticu:)).....imala sam susjedu makedonku kod koje sam to prvi put probala i oduševila se:))...
idem kod snježe na blog prepisati recept:)....
M......

Unknown kaže...

Heeeej, zadovoljstvo mi je:))) Ja obožavam ljuticu (zamisli i ne samo ja) i ponovno pravim ovaj vikend jer sam prvu količinu već potrošila, nešto smo pojeli a nešto sam ispoklanjala!

jubistacha kaže...

@Mare i Snježa: jeste cure brze;) Ja sam tako napravila s pekmezom od šljiva pa sam ga idući vikend radila ponovo. Zato neka se nitko ne ljuti ali ljutica ostaje kod nas. Dosta je kuhanja zimnice za ovu zimu :)

fimere kaže...

j'aime beaucoup cette recette c'est pur ravir mes papilles
bonne soirée

stocicu postavi se kaže...

Super,obožavam ljuticu!

Branka - byB kaže...

I ja sam primjetila ovu ljuticu kod Snježe i nadam se da ću je isprobati. Drago mi je da si ti to napravila i da ti se svidjela , odlično izgleda !

Вера kaže...

Hej,pa ovo nije tako loše...:)Videla sam recept...znači dobro je!

Andrea kaže...

Jubi ovo ti izvrsno izgleda. Nažalost sam uvijek na terenu kad je vrijeme za pravljenje ovakvih delicija pa nikad ne stignem. Nažalost tako je i ove godine ali nadam se da ću možda slijedeće imati više vremena. :)

Josipa kaže...

e ovo bi mi se moglo svidjeti! ne volim ajvar, ne znam zašto, iako volim sve sastojke koji idu u njega, ali mi nekako vizualno uopće ne odgovara... eh da je više vremena, probala bih napraviti ljuticu :)

Maja kaže...

Obožavam svu tu zimnicu koju možemo sami pripremiti :)
Odlična fotka!

Objavi komentar