četvrtak, 2. prosinca 2010.

Cobbler & Tarte Tatin mix


Vrijeme je jabuka. Iako volim voće, nisam pretjerani ljubitelj jabuka. Ako je jedem onda mora biti malo kiselija inače ništa od toga. Znam da su jako zdrave, ali ne mogu si pomoći. Ako ne jedem sirove, mogu barem u kolaču. E to je druga priča, u kolaču ih mogu pojesti na bilo koji način :)
Ovo je moj način, nastao kombinacijom Tarte Tatin-a i cobblera. Zašto? E pa zato jer mi se sviđa način na koji su obrađene jabuke za Tarte Tatin, a opet mi se nije dalo raditi tijesto. Sjetila sam se cobblera i rekoh zašto ne pokušati. Meni se jako svidjelo, pogotovo kada se servira uz malo šlaga.



Recept za cobbler tijesto možete naći ovdje: Cobbler tijesto.
Recept za jabuke možete naći ovdje: Tarte Tatin.

Broj komentara: 8:

Josipa kaže...

Ista situacija je i kod mene s jabukama. Znam da su zdrave, ali ih ne volim jesti. Ako se već prisilim, onda svakako preferiram kisele, i volim da onako finu pucaju kad ih zagrizeš. :) Ovaj tvoj mix izgleda odlično, a fotke isto tako. :)

Shangri La Food kaže...

ja obožavam sok od jabuke, pitu od jabuka, burek s jabukom (bosanci se ne bi složili s ovim nazivom.. :))) , ali sirovu zagristi.. ma na jedvite jade.

ova tvoja kombinacija mi se stvarno sviđa.. odlična ideja

Unknown kaže...

Isto tako. Ja ne jedem jabuke osim u kolačima, pitama:)) i sl. Jednostavno mi od svakih trnu zubi, ma i na pomisao da ih jedem. Poslije pojedene jabuke ne prestajem jesti druge szvari samo da mi neutraliziraju jabuku!
Cobler mi je jako zanimljiv:))

Branka - byB kaže...

meni su jabuke skoro pa omiljeno voće, nema dana da ne pojeden jednu do dvije jabuke bilo koje vrste :). A volim ih i u kolačima. Tvoja kombinacija kolačića mi je odlična, super napravljen kolač i rado bih ga isprobala !

Casa de vainilla kaže...

I kod mene su jabuke skoro br.1, a kolace sa jabukama obozavam.
Cobler zvuci jako interesantno i sigurna sam da bi mi se svideo :)

Andrea kaže...

Obožavam ovakve kolače, jednostavini su i vrlo ukusno.
Super izgleda ovaj tvoj, a slike su tako tople. :)

Вера kaže...

Meni su jabuke takodje najbolje i kolači sa njima su obozavani i kod moje dece,tart atatin sam radila sa kruskama i sve jedno sa voćem je sve mnogo ukusnije!

Tadeja kaže...

Apsolutno se razumijemo! I ja ako je pojedem sirovu, mora biti kiselija, tvrđa i mora se iz nje cjediti sok. Čak i kod kolača kad su jabuke u pitanju imam svojih zahtjeva, ali lakše prolaze nego sirove. Osim toga meni jabuka izaiva vučju glad, ako je pojedem, a iza toga nemam ništa konkretno u blizini za pojesti, ja imam osjećaj da mi je doslovce izbušila rupu na želudcu. Ovo ti izgleda tako sočno, slatko, mekano i masnjikavo da si me kupila! :)

Objavi komentar