četvrtak, 27. siječnja 2011.

Croissants s čokoladom


Prvi put sam se susrela s kroasanima kada sam išla u srednju školu. Znali smo često svratiti u pekarnicu pokraj škole po jedan od čokolade. I moram priznati da nisu bili loši. Iako ne znam kakvog su okusa pravi kroasani, ono što danas mogu kupiti mi uopče nije fino. Mnogo puta se desi da budu suhi, masni, gnjecavi i slično. Kao i mnogi drugi pekarski proizvodi :)


Zato sam odlučila probati sama napraviti. Našla sam prigodan recept i bacila se u izradu. Iako moram napomenuti da nisam zadovoljna kako su ispali, svi su se pojeli. Prema mom skromnom mišljenju tijesto se nije dovoljno izlistalo. Ipak ja nisam ekspert za lisnata tijesta i verzije na tu temu (još ;))


Recept možete naći na ovom linku (tnx ratatouille). Jedino sam promjenila punjenje. Umjesto kondenziranog mlijeka sam uzela čokoladu i nisam ih posula makom jer ga nisam imala pri ruci ;)

22 komentara:

Mare kaže...

imaš li ti skrivenu kameru?....upravo sam pojela slastan croissan s čokoladom:))).....vidiš da se još sretno smješkam:))...
priznajem da mi lisnato tijesto uspije kako-kada i ne radim ga baš prečesto......ali pronašla sam pekaru u kojoj rade odlične croissane s jako finim čokoladnim punjenjem i kad god se nađem u blizini počastim se:))....
M...

Miodrag Surac kaže...

Ja verujem, da covek mozen svasta napravit, samo da ima volje, verujem da su dosta dobro izasli kroissanti a ako se pojeli, onda su bili i ukusni. Super...

Ely kaže...

oh mamma che bontà!!!!! ciao Ely

Jovana kaže...

Prelepo izgledaju a u ukus ne sumnjam nimalo !!! BRAVO !!!

VolimBoje kaže...

Nekako uvijek posjetim ovu stranicu na kraju radnog vremena, kad sam najgladnija. Uf! Morat ću promijeniti naviku. :))

Sanja kaže...

ma meni bas dobro izgledaju :-)
Ovi kroasani i nisu nesto lisnati, tako da znas da nije do tebe :-) Tada kad sam ih pravila nisam bila u "elementu" i nije mi se dalo puno ih "listati" :-)
Ako zelis lisnatije, onda tijesto podijeli na vise loptica. Naravno onda ce ti trebati i vise margarina ili putera. I jako je bitno koristiti hladan margarin ili puter, da rasklagijane loptice ne klize jedna sa druge dok rasklagijavas cijelo tijesto.
Drago mi je da ste bili zadovoljni i sve pojeli :-)

Anonimno kaže...

Predivni su.

Lilly... kaže...

Obožavam ih i ovi su mi sad tako privlačni da se želudac odmah javlja... :))

jubistacha kaže...

@Mare: nemam skrivenu kameru, hihi :) Ja jos nisam pronasla svoju pekaru. U mom kvartu sve su mi bezveze
@Miodrag: slazem se, kada ima volje sve se moze. Meni samo fali vremena :)
@Ely: c. sono belissimi, ciao.
@Jovana i Volim Boje: hvala.
@Sanja: hvala jos jednom za receptic. Mislim da sam pogrijesila s maslacem. Bio je prilicno mekan. Morat cu napraviti popravni :)
@Buba i Lilly: hvala.

Federica Simoni kaže...

mmmmmmmmmmmmm..che delizia!!!!!!!!

Nina kaže...

meni izgledaju baš slijepo, mislim da nije uvijek najbitnije da se jako razlistaju (barem meni) već da su ukusne, a ako su se pojele onda su to i bile

Dajana kaže...

Ja se spremam ovih dana ponovo ih praviti, recept po kojem sam ih radila prvi put je odličan samo moram napraviti manje izmjene, bili su stvarno super izlistani. Ja ih najviše volim s čokoladom.

Just Cake Girl kaže...

Lijepi suu :)) obožavam takve kroasane :)

Nevena Buljan kaže...

niti meni se nisu razlistali kako treba prvi put kad sam ih radila.. nedavno sam isprobala recept za brzinsko lisnato tijesto sa bloga Dvi ribe, dva krumpira i oduševila sam se brzom pripremom, čak mi se i listalo.. :))

Unknown kaže...

Ne mora značiti i da je to zbog tebe. To ti jednostavno dođe dan kada nešto ne ide. I kada kruh pečeš svaki dan uvijek po istom receptu nije uvijek isti:))
Najvažnije je da su se pojeli, to ipak nešto govori!

Nada kaže...

Jako nježno izgledaju i za prste polizati!

jubistacha kaže...

@Dajana: super, pogledat ću kada bude online. I ja najviše volim s čokoladom
@Just C.G.: Hvala.
@Ebba: super, morat ću probati.
@Snježa: može biti, a i dosta ovis i o tipu brašna.
@Nada: Hvala. I bili su :)

Casa de vainilla kaže...

I meni su omiljeni ovi sa cokoladom! Dok sam zivela u nasim krajevima, stanovala sam pored pekare u kojoj su se prodavali neki mega kroasani sa punjenjem od cokolade i lesnika, a povrsina im je bila umocena u cokoladu... treba li da pomenem da sam u kratkom roku nabila toliko kilograma da sam je kasnije obilazila u sirokom luku :)

Tvoji kroasani izgledaju odlicno, moracu i ja da se malo izvezbam, lisnato testo mi je jos uvek misija nemoguce ;)

Tadeja kaže...

Tako su divno pufnasti da im ja opraštam što nisu po tvojem dovoljno razlistani. :)Tope mi se pred očima, gotovo im mogu osjetiti i okus u ustima! :)

Shangri La Food kaže...

svaka čast.. ja nikako da se odlučim napraviti sama lisnato tijesto.. morati ću se baciti u taj projekt

jubistacha kaže...

@Mihaela: ni ja ne smijem često praviti ovakve stvari. Vrlo ih brzo pojedemo :)
@Tadeja: hvala.
@Andrea: probaj, nije uopće komplicirano.

Andrea kaže...

Baš su ti odlično ispali, mislim da je ovo za prvi put više nego dobro. :)

Objavi komentar