subota, 8. siječnja 2011.

Piletina u umaku od kikiriki maslaca



Prvi put sam se srela s maslacem od kikirikija u srednjoj školi. Probala sam ga kao namaz na kruhu i moram priznati da mi se nije svidjelo. Zbog toga mi je dugo trebalo da kupim teglu i dam mu još jednu priliku. Desilo se da sam našla par recepata za muffine s kikiriki maslacem pa rekoh da probam. Ovaj recept nema veze s muffinima, samo s kikriki maslacem koji je ostao u frižideru :)
Kombinacija piletine s kikiriki maslacem, tamarijem i ribanom mrkvicom vam se možda čini neobična na prvi pogled. Okus je ustvari prilično neutralan, kikiriki se osjeti u tragovima. Ako imate više hrabrosti stavite više kikiriki maslaca. Jedino pazite na količinu masnoće, jer ipak je maslac u pitanju :)



Piletina u umaku od kikirikija

400g pilećih prsa (očišćenih)
3 mrkve (srednje veličine)
1 žlica tamarija (soja sos)
1 žlica maslaca od kikirikija
2 dcl vode
sol (prema potrebi)
1 vezica peršina (ostaviti par listića za ukrašavanje)

Isjeći piletinu na uske trakice te dodati tamari. Sve zajedno izmiješati i ostaviti pola sata u hladnjaku da se piletina marinira. Na vrućem ulju prepržiti piletinu. Dodati izribanu mrkvu i sve zajedno dinstati dok mrkva ne bude mekana (ako je potrebno dodati vode). U međuvremenu pomiješati kikiriki maslac s vodom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Peršin isjeći na sitno te dodati u kikiriki. Nakon toga sve zajedno umiješati u piletinu i kuhati još par minuta. Provjeriti umak i ako treba dodati soli. Kada je piletina mekana maknuti s vatre. Izvaditi na tanjur i posuti sa sjecanim peršinom.

Broj komentara: 6:

Jovana kaže...

ODLIČNO I BRZO !!!:-)

Sweet Corner kaže...

Defitivino bi mi se ovo svidjelo!

fimere kaže...

une bonne recette elle doit être succulente
bonne journée

Ely kaže...

ricetta davvero affascinante, non ho mai provato il burro d'arachidi! ciao Ely

jubistacha kaže...

@Ely: il burro d'arachidi e come arachidi. Io non sono fan di guesto burro.

Bite my cake kaže...

na kikiriki maslac sam slaba, ovaj si receptić spremam jako mi se sviđa

Objavi komentar