petak, 20. svibnja 2011.

Puding od kokosovog mlijeka


Puding je nastao sasvim slučajno. Pregledavajući smočnicu otkrila sam jednu "zaboravljenu" limenku kokosovog mlijeka. Već sam radila muffine s kokosovim mlijekom. Za nešto kompliciranije nisam imala dovoljno sastojaka, a ni vremena.


Zato je izbor pao na puding. Postupak pravljenja je brz i jednostavan. Za razliku od kupovnih pudinga, nema dodanih bojila i još koječega. I što je jako važno, količinu unesenog šećera kontrolirate sami. Ovo je samo prijedlog ili ideja za neki vaš puding. Radujem se novim receptima....


P.S. Prijedlog za serviranje: dodati žličicu marmelade od marelica na vrh. Osim što izgleda dekorativno odlično nadopunjuje okus pudinga.


Puding od kokosovog mlijeka
(za četiri pune manje čaše)
400 ml kokosovog mlijeka (jedna konzerva)
300 ml kravljeg mlijeka
50g bijele čokolade (zamijeniti sa šećerom ili dodati još čokolade ako želite da bude slađe)
50g gustina
1 žlica maslaca

Pomiješati malo hladnog kravljeg mlijeka s gustinom. Ostatak pomiješati s kokosovim mlijekom i staviti na vatru. U toplo mlijeko dodati čokoladu i maslac. Miješati dok se sve ne istopi. Nakon što je mlijeko provrilo, skinuti ga s vatre te lagano umiješati razmućeni gustin. Vratiti na vatru da se smjesa zgusne. Sipati u pripremljene "kalupe" i ostaviti da se hlade. Nakon pola sata staviti u frižider da se fino stisne. Servirati po želji.

Broj komentara: 10:

Jafi kaže...

Prelepo :) Kako bi to bilo s kokosovim mlekom u prahu?? Samo njega mogu nabaviti.

Marija kaže...

Sve što je od kokosa kod mene prolazi

Laka kuharica kaže...

Odlično! U špajzi imam baš jednu limenku kokosovog mlijeka (napokon sam otkrila gdje ga ima), a kako volimo pudinge, iskoristit ću ga za ovaj. Zbilja mi se čini super i bilježim ga.

jubistacha kaže...

@Tamara: hvala!
@Jafi: nisam znala da postoji kokosovo mlijeko u prahu. Pretpostavljam da ide isto kao s ovim. Napraviš koliko ti treba mlijeka i sve ostalo isto. Ja sam stavila 400ml kokosovog mlijeka jer se toliko dobije u limenci. Možda s mlijekom u prahu bude još bolje :)
@Katarzis: ja sam otkrila kokosovo mlijeko u Konzumu (najskuplje i najgušće), u DM-u (nije tako skupo, rjeđe) i u Muller-u (još nisam probala ;))

J e l e n a kaže...

Ako Jafi čita kokosovog mleka ima u Merkatoru po ceni od nekih 200dinara za 400ml.
Ova dekoracija koja se slaže uz tufnice mi je medena. Ovo mora da je dobro čim ima kokosa.

jubistacha kaže...

@Jelena: tufnice su mi dale ideju za dekoraciju :)

Andrea kaže...

Obožavam kokosovo mlijeko kao i kokos tako da znam da bi mi se ovaj puding jako sviđao. Super izgleda. :)

Branka - byB kaže...

Odlična ideja ! Ja upravo imam otvorenu konzervu kokosovog mlijeka i osim što namjeravam napraviti Majin sladoled napraviti ću sigurno i ovaj puding. Umjesto bijele čokolade koju baš ne ljubim namjeravam staviti tamnu čokoladu koja mi se super slaže sa kokosom. Javim rezultate :)

Rosita Vargas kaže...

Discovered your blog was a blessing, your recipes are very nice, I loved the pudding well made​​, looks very nice, blessings, the love and good week.

jubistacha kaže...

@Andrea i Branka: hvala!
@Rosita: thank you!

Objavi komentar