ponedjeljak, 4. srpnja 2011.

Puding od vanilije i kakaa


Običan puding, ništa specijalno. Zašto ga onda dijelim s vama? Zbog okusa. Ne sjećam se kada smo zadnji put toliko uživali u jednoj slastici. I ne samo nas dvoje odraslih već i naša curica. Puding sam napravila sasvim slučajno. Zbog vrućina koje vladaju nemam snage paliti pećnicu za ikakav kolač pa je ova varijanta jednostavnija, a ujedno i najbrža. Osim toga puding bude hladan i osvježavajući. Plus ne moramo dugo čekati da se zaledi ili odledi :)






Puding od vanilije i kakaa
 
500ml mlijeka
200ml slatkog vrhnja
2 žlice kakaa
3 žlice šećera u prahu
50g gustina
2 mahune vanilije

Pomiješati mlijeko i slatko vrhnje, ostaviti par žlica sastrane, a ostatak staviti na vatru. Razrezati mahune vanilije pa ih dodati u toplo mlijeko dok ne provrije. Kada je provrilo izvaditi mahune i osušiti ih. Poslije ih možete upotrijebiti za nešta drugo (npr. napraviti svoj vanilin šećer). Pomiješati gustin, šećer i hladno mlijeko. Skinuti vrelo mlijeko s vatre te dodati mješavinu gustina i šećera cijelo vrijeme miješajući. Vratiti na laganu vatru i sačekati da se puding zgusne. U topao puding umiješati kakao. Puding podijeliti u predviđene čaše i staviti u frižider.

Broj komentara: 9:

jasna varcakovic kaže...

Prava stvar, kada su vrucine i desert u pitanju. Uvijek vise volim ovakve nego one iz kesice...nikad ne znas sta je unutra!

J e l e n a kaže...

Puding iz domaće radinosti, pa ja sam uvek za. Dopadaju mi se ove tačkice. Verovatno nastanu jer se kakao ne otopi ili su to možda semenke vanile. Nisam nikada štap vanile koristila.

What's for dessert? kaže...

Odlično izgleda ovako točkast :) a sigurno je jaaaako fini, moram probati.

jubistacha kaže...

@Jasna: točno tako, puno aditiva i ja izbjegavam kupovne stvari!
@Jelena: točke su od kakaa. Nisam ga dobro izmješala jer sam se žurila ;)
@Tamara: i meni je fora točkasto, sam okus kakaa je isti. Točkice nisu ništa promjenile :)

Bite my cake kaže...

jako fino izgleda :) kao stracciatella. Odlican desert!

Petra Kranjica kaže...

Da baš kao što Tamara veli podsjeća na stracciatellu. Baš fino izgleda

Milin kuvar kaže...

Bas divno izgleda :)

jubistacha kaže...

@Tamara: baš tako :)
@kranjica: slažem se :)
@MilaJeDraga: hvala.

Branka - byB kaže...

Super mi je ovaj puding, već vidim cure u Dbk kako u njemu uživaju. Volim i ja ovakve deserte ali one ih tek jako vole pa uvijek koristim priliku kada sam dole da im ih napravim. Pravim sigurno i ovaj puding, baš je prava poslastica , pogotovo hladan za ove tople dane.

Objavi komentar