nedjelja, 4. rujna 2011.

Muffini s tamnom čokoladom i malinama


Maline su za mene jedna od najdražih voćki. Intenzivne roza boje u kombinaciji sa zanimljivim okusom, tko bi im odolio. Ovih dana ih stvarno ima u izobilju na svakom koraku. Skoro svaki štand na placu nudi maline. Zbot toga sam ja došla kući s više malina nego smo u stanju pojesti, a da nam ne počnu trunuti. I što onda napraviti nego potražiti prigodan recept na Internetu...



Tako sam naišla na Dajanin recept za muffine s malinama i odmah odlučila da ih moram isprobati. Kako to obično biva nisam imala sve sastojke, pa sam ih zamjenila s onima koje sam imala kod kuće. Iako se nalazi dućan odmah pokraj mog ulaza, nemam naviku otići po nešto u zadnji čas. Uvijek prvo potražim alternativu, a ako ne nađem potrebne sastojke onda i ne radim kolač ;)
Recept vam donosim u svojoj izvedbi, a Dajanin prekrasan original možete pogledati ako slijedite ovaj link.



Mufini s tamnom čokoladom i malinama

200 g pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
3 jaja 
50 ml ulja
180 g tekućeg jogurta
100g šećera
100g tamne čokolade
1 mjerica malina
šećer (količina po želji)
mljeveni klinčić (količina po želji)


Za coulis od malina potrebno je oprati maline. Posuti ih sa šećerom i mljevenim klinčićem te ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih staviti na vatru i kuhati dok se umak ne zgusne. Ako želite možete procijediti coulis tako da odstranite sitne koštice iz malina. Ja to nisam radila i moram priznati da mi ne smetaju. Mislim da je zdravije ako koštice ostanu jer pomažu pri boljoj probavi :)
Za muffine pomiješati zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnu zdjelu staviti jaja, jogurt i šećer. Sve zajedno pjenjačom izmiješati te polagano dodavati mješavinu brašna i p.praška. Dodati ulje i nakon toga čokoladu prethodno isjeckanu na sitne komade. Kalupe puniti na sljedeći način: prvo staviti tijesto za muffine (oko 1/3) kalupa, zatim dodati coulis od malina te na kraju opet tijesto za muffine. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-ako minuta.

Broj komentara: 9:

What's for dessert? kaže...

S obzirom na sastojke, jako fini muffini.

Nada kaže...

Divno, sve što je s čokoladom kod mene uvijek pali..tvoji muffini izgledaju jako fino!

Just Cake Girl kaže...

Apsolutno su savršeni :) i fotke također :)

jubistacha kaže...

@Tamara: hvala!
@Nada: čokolada uvijek prolazi :)
@JCG: hvala!

jasna varcakovic kaže...

Rado pravim kolace sa malinama.
Muffini izgledaju krasno!

Nike kaže...

Našla sam te na ravelry-ju i očekivala puno ručnog rada, a kad tamo..... odmah mi se otvorio apetit. Maline i čokolada su mi super kombinacija, pa ću sigurno isprobati ovaj recept!

jubistacha kaže...

@Jasna: hvala!
@Nika: biti će i ručnih radova, samo da je malo više slobodnog vremena ;)

tanja kaže...

Čokolada i maline su za mene savršena kombinacija. Muffini izgledaju jako fino! Mljac!

Branka - byB kaže...

Muffins izgledaju prekrasno, a kada sam pročitala sastojke i recept onda znam da su i izvrsni. Definitivno ih bilježim za isprobavanje. Inače i u mojoj zgradi je dućan, ali otići kupiti nešto što mi zadnji tren prifali nikada nisam napravila. Kada sam ušla u stan i krenula nešto raditi nema više natrag :)

Objavi komentar