četvrtak, 22. studenoga 2012.

Cupcake party



Kada je riječ o kuhanju, pečenju kolača i pripremanju slastica ja mislim da se uvijek može naučiti nešta novo. Bez obzira na moje iskustvo u kuhinji, pročitane/prolistane kuharice i nešto teorije uvijek postoji neka nova namirnica, način ili kombinacija koju nisam isprobala...


Zato kada sam vidjela da je Dunja na stranici Rentaj Chefa najavila radionicu pod nazivom Cupcakes party nisam puno razmišljala. Već ste mogli primjetiti (i zaključiti) da često volim isprobati nešto novo. Pogotovo ako se radi o nečemu zdravom. A ovi cupcakes-i su upravo to, mnogo zdravija verzija standardnih cupcakesa. Naime ovo su kolači bez jaja, bijelog šećera i umjetnih aroma. Okusom i izgledom uopće ne zaostaju za svojim energetski bogatijim rođacima. Naravno, ako ih ponudite nekome tko je navikao na (pre)slatke kolače pune bijelog šećera nećete dobiti pohvale. Ali za one koji vole kolače u kojima i ostali okusi dolaze do izražaja svakako će biti zadovoljni.
Radionica je trajala tri sata koji su prošli brzinom munje. Za to vrijeme smo "uspjeli" napraviti čak četiri vrste cupcakesa: Swarzwald cupcakese, Tiramisu cupcakese, Tortice sa šlagom od indijskih orašćića i s kremom od kokosa i oraha. Kombinacija višnje i čokolade kod mene uvijek odlično prolazi. Swarzwald sam pojela odmah tamo na licu mjesta. Zato ga i nisam uspjela slikati ;)
Ostatak sam uspjela sačuvati i poslikati, pa idemo redom:

Raskošne mini torte s kremom od kokosa i oraha

Blagdanske tortice sa šlagom od orašćića

Tiramisu Cupcakes

Moj favorit je i dalje Swarzwald. Može biti zato jer sam njega prvog i pojela, ili zato jer volim kombinaciju višnje plus čokolada ili samo zato jer obožavam čokoladu. Ne bih znala što je prevagnulo, znam samo to da je on prvi na listi za ponavljanje...
Ako ste i vi zainteresirani za radionice, svakako pogledajte što se još nudi. Mislim da je sljedeća na redu radionica o pitama i krostatama, isto u veganskoj verziji. Ja svakako planiram doći ;)

Broj komentara: 11:

Neustrašiva domaćica kaže...

Ajme ja bi tiramisu! Sve izgledaju prekrasno, skroz me mami da se i ja okušam, ali prešlampava sam :)

What's for dessert? kaže...

Wow, super radionice, sigurna sam da si se lijepo zabavila i ponešto naučila, a cupcakesi su zanimljivi.

Petra Kranjica kaže...

Cupcakesi su prekrasni! Odlična ideja za radionice.

Laka kuharica kaže...

Svi izgledaju savršeno. I inače, ovakvi mali slatki zalogaji najbolji su.

Milin kuvar kaže...

Svaka čast! Fenomenalno izgledaju i sigurna sam da bi mi se svideli :)

Mimi kaže...

Predivno izgledaju zaista! Meni se svi dopadaju... Posebno tiramisu. :)

Bite my cake kaže...

Dunja je divna, kao i njezine radionice, super što si bila, a svi ovi cupcakesi izgledaju predivno

Tamara kaže...

volim ove "zdravije" verzije kolača...
jedva čeka da i poneki recept podjeliš s nama

Nada kaže...

Cupcake-si izgredaju prefino!

Nevena kaže...

Jako su mi dobre te radionice! I strava što su vikendom. Odkako sam čula za onu prodavnicu začina što se otvorila kod vas, stalno kalkulišem kako da skoknem do Zg. Baš bih volela i da na neku od ovih radionica odem...Bome izgleda da će taj weekend getaway biti preterancija:)
Strava zvuče oni sa kokosom! hoće biti recept?

Tanja kaže...

E baš mi se dopadaju!Stalno planiram da napravim nešto slično. Nadam se da će plan i da se ostvari.

Objavi komentar