ponedjeljak, 25. veljače 2013.

Domaće bounty kuglice



Baš sam neki dan razmišljala o tome koliko jesu (ili nisu) bolji originalni slatkiši od domaćih verzija? Osim izgledom, mogu se razlikovati i okusom. To je zato jer mi nemamo specijalne dodatke (E-ove i sl.) koji služe sa pojačavanje boje, održavanje oblika ili dugotrajnost.


Kako god bilo, ja ću uvijek dati prednost domaćoj verziji. Ovo je moj pokušaj da napravim domaći (nadam se i zdraviji) Bounty. Što se mene tiče nema razlike ;)


Domaće bounty kuglice
 (recept je uz sitne izmjene preuzet odavde)


1 šalica kokosovog brašna
1/4 šalice meda
2 žlice kokosovog ulja (ili maslaca, otopljenog)
prstohvat soli
1 žličica vanilin ekstrakta

Sve sastojke pomiješati (može u blenderu) ili ručno. Bitno je da se sve jednako poveže. Smjesu staviti u frižider na par sati (ako se žurite onda u zamrzivač na 15 min). Kada se smjesa fino stisla, oblikovati kuglice. Vratiti ih u frižider da ne omekšaju na sobnoj temperaturi. U međuvremenu otopiti čokoladu s dodatkom maslaca ili ulja (kao za glazuru) na pari. Umakati kuglicu po kuglicu i ostaviti da se čokolada stisne.

Broj komentara: 9:

Unknown kaže...

I ja bih uvek dala prednost domaćem,barem znam šta jedem.Domaći bounty sam pravila po nekom receptu sa kuvanim krompirom i bio je baš dobar.Ova tvoja verzija mi se isto puno dopada.

Laka kuharica kaže...

Uvijek sam za original jer je upravo to - original u koji je netko također uložio trud i znanje. S obzirom da ništa od ovoga nije "zdravo", ne smeta me malo dodataka koji ovakve čokolade čine posebnima. Iako uopće ne sumnjam da je ovaj tvoj Bounty odličan. Jako volim taj okus, a vidim da i izgleda kao onaj "pravi".

Zoka kaže...

Odlični. I sama često pravim domaći bounty na sličan način. Samo što za zaslađivanje koristim fruktozu. Iznenadila sam se kada sam prvi put probala kokosovo ulje , koliko je ono u stvari aromatično. Uvek sam mislila da je kosovo brašno ono što bountiju daje kokosasti ukus ali je kokosovo ulje tu ključni sastojak.

Mimi kaže...

Ja volim da pravim domaće varijante svega i svačega, mada nikad ukus ne bude baš, baš identičan. Meni to ne smeta, bar znam šta jedem... :) Mada, pravila sam bounty i on je 99% kao original.

Anja kaže...

Odlično, moram napraviti i po tvom receptu! :)

Petra Kranjica kaže...

Uvijek bih odabrala domaće. Krasno izgledaju!

Bite my cake kaže...

ah što volim kokos,
super su!

jasna varcakovic kaže...

Meni su domace uvijek bolje; bar zbog izostavljenih aditiva i ostalih kemikalija!

Unknown kaže...

odlične kuglice a tvoja verzija je za svaku pohvalu

Objavi komentar