utorak, 2. travnja 2013.

Hrskavci s marmeladom od šljiva



Često nam se dogodi da negdje odemo i ostanemo dulje nego što smo planirali. Naravno da onda i ogladnimo. Umjesto pečenih proizvoda iz pekare (koji su nažalost dostupni na svakom koraku) ja volim ponjeti zdraviju varijantu sa sobom. Ovi hrskavci su upravo jedan od tih obroka. Idealni su i za povremeni doručak ako ste u strci s vremenom. Recept je preuzet iz kuharice pod nazivom The homemade pantry, autorice Alane Chernila-e.


 

Ja sam napravila par izmjena i dodala na vrh "raw" marmeladu od šljiva plus posip od kokosa. Iako su hrskavci odlični i bez dodataka, ja vam preporučam da ih ne izostavite. Isprobala sam obe verzije i ova druga je moj favorit.

Hrskavci s marmeladom od šljiva

1/2 šalice maslaca
1/4 šalice smeđeg šećera
1/2 šalice javorovog sirupa (ili meda)
2 šalice zobenih pahuljica
prstohvat soli
1 šalica badema (isjeckati na sitne komade)


Pomiješati zajedno maslac, šećer i javorov sirup i staviti na laganu vatru dok se maslac ne otopi. Dodati zobene pahuljice, sol i bademe. Smjesu staviti u pripremljenu posudu te peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok rubovi ne potamne. Ostaviti da se hrskvci malo ohlade te ih namazati marmeladom od šljiva (ili po želji) te posuti kokosom (isto tako po želji).

Za marmeladu od šljiva namočiti 200g suhih šljiva u vodi oko sat vremena (ili dulje). Dodati cimet i blenderom izmiksati dok se ne dobije smjesa slična marmeladi. Namazati ili jesti direktno žlicom ;)

P.S. hvala Ebbi na ideji za "raw" marmeladu!


Broj komentara: 5:

Anja kaže...

hrskavo, idealno za ponijeti nekud, kako si napisala. Znaš što, baš su mi osvježenje tvoji recepti, uvijek nešto što ja rijetko radim i baš mi se sviđa :)))

Unknown kaže...

a jest ti ovo dobro, zanimljivo i jednostavno. marmelada na ovakav način? iznenađenje i dobra! pravo!

Unknown kaže...

Savršeno, sutra radim jer mi se jako sviđa. :)

jubistacha kaže...

@Anja: hvala na divnom komplimentu!
@Snježa: marmelada je super!
@Tamara: javi dojmove. Drago mi je da ti se sviđa!

tanja kaže...

Kod tebe uvijek naiđem na fantastične recepte sa zobenim pahuljicama! Ovi hrskavci mi djeluju jako fino, odličan snack!

Objavi komentar