subota, 20. travnja 2013.

Kruh s rikolom i češnjakom


Već sam davno napisala kako izbjegavamo (koliko je to moguće) kupovati pekarske proizvode. Već imamo poveliku bazu najdražih kruhova i peciva koje svi u obitelji volimo. Ovaj put sam odlučila napraviti nešto skroz drugačije (za promjenu). U originalu ide pečeni češnjak i mladi špinat.


Kao i uvijek ja sam napravila par izmjena da upotrijebim ono što sam našla u frižideru ;)


Kruh s rikolom i češnjakom
(recpet je prilagođen prema originalu)

1+3/4 šalice zobenog brašna (ima ga za kupiti u DM-u ili sameljite sitno zobene pahuljice)
6 žlica mljevenih badema
3 žlice lanenih sjemenki
2 žlice sušenog origana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli i papra
1/2 žličice sode bikarbone
2 veća jaja
1 šalica kiselog vrhnja
1/4 šalice maslaca (otopiti)
svježi češnjak (po želji)
svježa rikola (po želji)

U velikoj zdjeli pomiješati sve suhe sastojke osim rikole. U drugoj zdjeli izmiksati jaja. U jaja umiješati maslac i kiselo vrhnje. Dodati i sitno nasjeckani češnjak. Pomiješati suhe i mokre sastojke (dodati mokre i suhe) i miješati dok se sve fino ne poveže. Na kraju lagano umiješati rikolu (isjeckanu na sitnije komade). Paziti da se ne pretjera s miješanjem!
Smjesu staviti u pripremljeni kalup te u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peći kruh oko sat vremena (test čačkalicom!).

Napomena:
konzistencija kruha je rahla. Prije rezanja ostaviti ga da se skroz ohladi da se ne mrvi ;)
 

Broj komentara: 10:

Anonimno kaže...

divno!! Moram isprobat, definitivno! Mmmm, još ću ja ubacit malo feta sira.... mljac!

LoveAffair Cakes by mirela kaže...

Predobro!!

Grumpy Čke kaže...

Prekrasno! Moram isprobati uskoro!

Anja kaže...

Pa ova ideja s rikolom (ili špinatom) je prekul, nisam dosad radila takve kruhove. Inače jako volim domaće, i peći i jesti, taj okus je nenadmašan.

Mirjana kaže...

Bas zanimljivo!

Laka kuharica kaže...

Mora da je zbilja odličan! Savjet da se ostavi da se posve ohladi je vrlo okrutan:)) Jer, da vidim onog tko ne voli jesti vruči kruh, barem okrajak.

Bite my cake kaže...

do ovuda mi miriše! super :)

Jazzy Kitchen kaže...

Ne volim ostavljati obecanja da cu nesto sigurno isprobati, a znas i sama da je na to-do popisu uvijek guzva :) Ali imam zobeno brasno i recept mi se jako jako svidja. Poklope li se zivijezde, zamirisat ce pecnica ovih dana...

Jazzy Kitchen kaže...

Kao što rekoh: http://jazzykitchen.net/kruh-s-rikulom-i-cesnjakom-salad-rocket-and-garlic-bread/ TA-DAA :)

Make it Healthy kaže...

NJAAMMM!!! Ovo moram probati...recept spremljen i čeka! :)

Objavi komentar