nedjelja, 14. travnja 2013.

Malo drugačija pizza



Sigurno se pitate zašto drugačija? E pa zbog toga jer tijesto koje se nalazi u podlozi je napravljeno bez pšeničnog brašna i kvasca. Napravljeno je od kobinacije mljevenih badema, sezamovih i suncokretovih sjemenki. I ja sam na početku bila skeptična. Onako na prvi pogled mi se činilo kao nešto što ne bih probala nikada.


Na svu sreću prevladala je znatiželja i uz par pokušaja manje više uspješnih došla sam do kombinacije koja nama odgovara. Ako ste dovoljno hrabri i sami isprobajte ili čak eksperimentirajte ;)

Malo drugačija pizza
(low carb, gluten free, paleo i vege)

2 jaja
6-7 žlica vrhom punih brašna (1/3 mljevenih badema, 1/3 mljevenih suncokretovih sjemenki i 1/3 mljevenog sezama)
prstohvat soli
vode (ako je potrebno)
mozzarella
crvena paprika
origano

Miksati jaja dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati sol i brašno te miješati dok se ne dobije smjesa gustine za američke palačinke ili smjesa gušća nego ona za obične palačinke. Ako je smjesa prerijetka dodati još brašna ili ako je previše gusta dodati malo vode. Smjesu rasporediti na pek papir (ako je moguće u kružnom obliku) i staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko sedam minuta. Izvaditi je van i posložiti mozzarellu i paprike isjeckane na komade. Vratiti u pećnicu da se mozzarella otopi, a paprika ispeče. Kada je gotovo izvaditi je van i posuti origanom.



Broj komentara: 9:

Bite my cake kaže...

ovo je super! baš sam neki dan radila tijesto za pizzu bez glutena, ali od nekih drugih sastojaka, stavit ću uskoro :) moram i ovo probati, dopada mi se

Vesna Nesic kaže...

Ovo je nešto za nas, izbegavamo brašno koliko je moguće!

Unknown kaže...

Da, slično i ja pravim, razne kombinacije nadjeva. :)

Anja kaže...

Ooo pa ovo je odlično! Mogla bih staviti i lanene i bučine sjemenke (samo što bučine imaju dosta jak okus kad su mljevene)... u svakom slučaju, ideja je odlična i pizza mi jako fino izgleda. :)

Milica - Na tanjiru kaže...

Baš baš fino i zanimljivo! Sviđa mi se skroz, moraću da isprobam, samo dok nabavim neki sjecko da sameljem sjemenke i bademe u brašno... Super ideja!

Unknown kaže...

A kakvi su komentari ljudi koji su probali jest ovu pizzu?

Jel bude fina i kako se okusom razlikuje od obične pizze?

Olja kaže...

Volim eksperimente. :)

jubistacha kaže...

@Tamara: vidjela sam i kod tebe nešta slično ;)
@Vesna: ovo je zdravije ;)
@Renata: da, mogućnosti su razne!
@Anja: lanene i suncokretove uz dodatak mljevenih badema su super. Bučine se previše osjete ;)
@Milica: dovoljan je običan mlinac za kavu ;)
@Marko: muž je probao (uz moje upozorenje da je ovo nešto drugačije) i rekao je da je super. Bolje je toplo nego kada se ohladi (iako meni nije smetalo). Naravno da ovo NIJE isti okus kao standardna pizza, ali je svakako zdravija alternativa. Isprobaj pa javi :)
@Olja: i ja ;)

Anonimno kaže...

i ovo ide na listu za isprobavanje!!

Objavi komentar