četvrtak, 18. srpnja 2013.

Čoko keksići (sa sušenim goji bobicama)


Trenutno smo u fazi keksića kao što se da zaključiti iz prethodnih postova (Kitsilano kolačići). Kada nađemo na odličan recept radimo ga stalno. Toliko često da nam ubrzo dosade. Nakon toga dođe vrijeme za pronalazak novih. Ubrzo nađemo novi recept koji nam se sviđa, radimo keksiće i onda opet zasićenje. Čoko keksići su još u igri, s njima smo tek na početku. Toliko nam se sviđaju da već vidim kako im se smješi u budućnosti isti status: privremeno dosadilo ;)




Čoko keksići (sa sušenim goji bobicama)

175 g brašna
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
3 žlice lanenih sjemenki
3 žlice sušenih goji bobica
75g maslaca
50g smeđeg šećera
3 žlice meda
75 g tamne čokolade (isjeckati na sitne komade)
2-3 žlice tople vode (koliko bude potrebno)

Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i lanene sjemenke. Isjeckati maslac na sitne kocke  i dodati u mješavinu brašna. Mrviti maslac i miješati prstima u brašno dok se ne dobije smjesa slična krušnim mrvicama. Dodati šećer, med i goji bobice. Uz dodatak vode (žlicu po žlicu) umijesiti kompaktno tijesto. Ostaviti ga dvadesetak minuta u frižideru da se stisne. Kada je tijesto spremno, žlicom vaditi male komade te u svaki komad utisnuti komadić čokolade. Peći u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 12-ak minuta.


Broj komentara: 6:

Milica - Na tanjiru kaže...

Super izgledaju ovi keksići, kao i oni prethodni. Njih sam sačuvala, a i ove ću, pa se nadam da ću uskoro uhvatiti vremena za isprobavanje. I kod nas je slična situacija, baš se navučemo! :)

JA U KUHINJI... kaže...

Predivni i prefini keksići!

Petra Kranjica kaže...

Supe rizgledaju!

Dilajla kaže...

Divni mali kesići s odličnim dodatkom.

mignonne kaže...

Obozavam keksice sa komadicima cokolade, goji bobice su mi nesto novo ali zanimljiv dodatak, mislim da bih ovu hrpicu keksica najradije ponela sada sa sobom!:))

Make it Healthy kaže...

Ovi će na listu Must try ;)

Objavi komentar