nedjelja, 1. rujna 2013.

Slatki kruh


Ovo je savršen kruh za doručak. Sadrži banane, indijske orašćiće i komadiće kakaa. Banana daje energiju, indiski orašćići su bogati nezasićenim masnim kiselinama a komadići kakaa (cocoa nibs) su najbolji izvor magnezija, kalcija, željeza, cinka i kalija. O ukupnoj energetskoj vrijednosti pojedinog komada ovisi i količina sladila koja se stavlja unutra.


Ja sam prepolovila količinu i koristila smeđi šećer. Sutradan je kolač bio još slađi nego prvi dan. Pretpostavljam da su banane odradile svoje. Kolač je svakako poseban i bilo bi šteta da ga ne isprobate. Ako ne volite previše slatko svakako smanjite još malo ukupnu količinu šećera.

Slatki kruh 
(recept je prilagođen prema originalu

100g maslaca (na sobnoj temperaturi)
3/4 šalice smeđeg šećera
2 jaja
4 žlice mlijeka
2 manje banane (izmiksane u pire)
1 +1/2 šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
1/2 čaše sjeckanih indijskih orašćića
kakao zrna (količina po želji)

Miksati zajedno maslac i šećer dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati jaja (paralelno miksajući), mlijeko i banane. Zajedno pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo, indijske orašćiće i kakao zrna. Pomiješati zajedno mokre i suhe sastojke. Peći u zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta (test čačkalicom).


3 komentara:

Laka kuharica kaže...

Jako volim ovakve recepte: lake, fine i k tome zdrave. Čini mi se baš super!

Anonimno kaže...

mmmm, probat ću ovu jesen! Obožavam ovakve jednostavne recepte :)

Nale Coolinarija kaže...

Jako primamljivo i lepo:) Volim ovakve stavrčice.

Objavi komentar