petak, 1. studenoga 2013.

Savijača s nadjevom od brokule i domaćim korama



Rijetko sam sama radila savijače. Možda zato jer nisam ljubitelj kupovnih kora, ili se nikad ne sjetim kupiti ili nešto treće. Kako god bilo, kod nas u kuhinji ih nije bilo. Sve dok nisam probala domaće kore (u gostima) i odlučila da je došlo vrijeme da se i sama pozabavim s izradom istih. 

Na početku nije bilo lako. Trebalo je par iteracija dok pohvatam glavne konce i namjestim neki svoj način rada u maloj kuhinji s vrlo malom radnom površinom. Da zaključim: nije trivijalno, ali vrijedi truda ;)

Recept za domaće kore

1/2kg brašna (ja sam koristila tip 850)
prstohvat soli
žličica octa
tople vode (prema potrebi)
ulje

Pomiješati brašno i sol. Vodu i ocat pomiješati te polagano dodavati u brašno i mijesiti dok se ne dobije tijesto koje se odvaja od posude. Premazati tijesto uljem i ostaviti u posudi prekriveno da miruje pola sata (može čak i preko noći u frižideru, što dulje to bolje).
Pobrašniti radnu površinu i oklagijom razvaljati tijesto (dok ide). Nauljiti ruke i lagano vući tijesto sa svih strana da bude što tanje. Prije stavljanja nadjeva vodom poprskati kore, staviti nadjev, zarolati i u tepsiju. Premazati uljem i u pećnicu na 180 stupnjeva. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i pokriti s krpom dok se ne ohladi. 

Nadjev od brokule
kuhana brokula
sol
maslinovo ulje
svježi sir
malo parmezana
1 jaje

Brokulu nasjeckati i začiniti po želji. Umiješati svježi sir i lagano umućeno jaje. Dodati parmezana po želji.

P.S. jedan izvrstan tutorial naše kolegice blogerice Vrtaljice će vam puno pomoći ako se prvi put susrećete s pravljenjem domaćih kora!

Broj komentara: 8:

What's for dessert? kaže...

Nadjev od brokule zvuči odlično, a za domaće kore se slažem - vrijedi truda.

Bite my cake kaže...

divna je!

Milica - Na tanjiru kaže...

Odlična ideja za nadjev! I još sa domaćim korama... Sigurna sam da je fantastično!

jubistacha kaže...

@Whtat's...:hvala!
@Tamara: hvala!
@Milica: nadjev je fantazija!

Laka kuharica kaže...

Nema šanse da razvlačim kore, kako god fine bile - ponajprije zato što mi to ne ide od ruke:)) probala, propalo, pa se sada baš više ne usudim gubiti vrijeme. Domaće kore su nenadmašne i ove kupovne nisu im ni blizu, ali eto .... Ovo je divno i divno izgleda. Jako mi se sviđa tvoj novi blog - izgled.

Unknown kaže...

Nikd nisam ni pokusala pripremu domacih kora, sto ne znaci da nemam u planu, a ova pita izvrsno deluje:)

Unique Hrebina kaže...

zvuči odlično :)

jubistacha kaže...

@Laka kuharica: ma ja sam probala par puta, nikako uspjet. Ali mi je to totalno super radit pa sam nastavila ;) Hvala na pohvalama za izgled bloga. Dugo mi je trebalo da ga napravim ;)
@Nataša: svakako probaj i javi rezultate!
@Unique Hrebina: hvala!

Objavi komentar