ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

Guacamole s pljesnivim sirom




Guacamole je umak od svježeg avokada. Kod kupnje avokada treba obratiti pažnju na njegovu zrelost. Zreo (ne prezreo) avokado će biti najbolji za guacamole. Još jedna stvar što ovaj guacamole čini drugačijim od ostalih jest dodatak pljesnjivog sira. Količina ovisi o vama. S obzirom da sam ja volim osjetiti sir u umaku, stavila sam kocku pljesnjivog sira (veličine kutije za šibice) na jedan avokado.




Guacamole s pljesnjivim sirom

1 zreli avokado
2 žlice limunovog soka (ili limete)
1 režanj češnjaka
1 manji luk
1/2 žličice soli
1 komad pljesnjivog sira (veličine kutije za šibice)

Sve zajedno (osim sira) staviti u električni sjekač. Na kraju ručno umiješati sir isjeckan na sitnije komade. Servirati uz salatu od rajčica ili salsu. Guacamole je izvrstan kao namaz na kriški tosta ili domaćeg kruha.

2 komentara:

Jasna Varcakovic kaže...

Fina kombinacija; sa razanim kruhom - savrsenstvo!

jubistacha kaže...

Hvala. Ovo je "no knead" s raženim brašnom!

Objavi komentar