četvrtak, 21. listopada 2021.

Muffini s cokoladnim kapljicama i cokoladni keksi

Vec dugi niz veceri pokusavam naci vrijeme da napisem par rijeci i na ovoj platformi. Barem da dodam koji novi recept u svoju online kuharicu. Trenutno su aktualni dani kruha i obicaj je u skolu donjeti nesto za pojesti. U to ime ja sam napravila ove muffine i kekse. 

Sigurno se pitate pa zasto ne kruh ili neko pecivo? Zato jer je moje dijete to izricito zahtjevalo. Objasnjenje je sljedece, vecina djece voli muffine i kekse pa ce ovo sigurno pojesti. I bila je u pravu. Skoro sve se pojelo, samo par keksa ostalo. Sreca pa sam radila duplu dozu, da i mi doma nesto imamo povodom dana kruha :)  

 

Mufini s cokoladnim kapljicama 

200 g pšeničnog brašna

2 žličice praška za pecivo 

prstohvat soli 

3 jaja 

50 ml ulja

180 g mlijeka

100g šećera

100g tamne čokolade

1 zlica ruma za kolace

Pomiješati zajedno brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnu zdjelu staviti jaja, mlijeko, rum i šećer. Sve zajedno pjenjačom izmiješati te polagano dodavati mješavinu brašna i p.praška. Dodati ulje i nakon toga čokoladne kapljice (ostaviti par komada za posuti po vrhu). Kalupe puniti smjesom za muffine. Na vrh svakog muffina posuti preostale kapljice. Staviti u prethodno zagrijanu pecnicu, te peci oko 20-ak minuta na 160 stupnjeva.  

 

Cokoladni keksi (eng. melting moments) 

125g maslaca (omeksanog na sobnoj temperaturi) 

50g secera u prahu 

50g gustina 

25g kakaa u prahu 

100g brasna 

2 zlice cokoladnog namaza (npr.nutella ili ako imate priliku umjesto cokoladnog namaza stavite dvije zlice startera tj.domaceg kvasa ili kiselog tijesta) 

Miksati zajedno maslac i secer. Dodati ostale sastojke i zamijesiti kompaktno tijesto. Podijeliti ga na 24 kuglice i svaku kuglicu vilicom poravnati da ostane rebrasti uzorak. Peći 10-12 minuta na 160 stupnjeva. 

 

Nema komentara:

Objavi komentar