Stranice
▼
ponedjeljak, 15. prosinca 2008.
Složenac od lososa
Ovo je jedan od onih recepata šta kad ih probate znate da će kad tad doći na vaš stol. Ja probah složenac prije nešto više od pola godine a tek jučer se našao na mom stolu :)
Slične i mnogo ukusnije recepte možete kušati na Radionici kuhanja u Francuskom institutu.
Sastojci(za 4-6 osoba):
1/2 kg lisnatog tijesta
60dkg fileta lososa
1kg špinata
1 žutanjak
6 jaja
brašno, nasjeckani peršin
2dkg maslaca
sol, papar
20dkg riže
Postupak:
Prethodno skuhanu rižu pomiješati s peršinom, soli i paprom.
Razvaljati lisnato tijesto i staviti ga u kalup tako da mu vire rubovi.
Staviti pola količine riže na tijesto, te nakon toga složiti losos na rižu.
Poslagati pola količine špinata na losos, te dodati jaja koja ste prethodno
tvrdo skuhali i narezali na ploške. Na jaja poslagati preostalu količinu
šinata, a nakon toga složiti drugu polovicu riže.
Rubove tijesta premazati žutanjkom ( da bi se rubovi tijesta povezali),
te staviti prethodno razvaljan drugi dio tijesta.
Složenac staviti u pećnicu na 210 stupnjeva te peći otprilike 1/2 sata.
Uz ovaj složenac ide umak od limuna ali ja sam ovaj put koristila ketchup
i mogu reći da je jako ukusno.
test
OdgovoriIzbrišimmmm m
OdgovoriIzbriši