Stranice

srijeda, 15. travnja 2009.

Šunka u tijestu za soparnik

U ovo blagdansko vrijeme našlo se u mom frižideru par komada domaće šunke i kuhanog kulena. Kako nisam pristaša ponavljanja, a ni stalnog pravljenja istih jela, ovaj put odlučih se za nešto sasvim drugačije, a opet svima poznato. Napravih tijesto kao za soparnik (staro jelo koje datira još iz vremena prije Turaka) i umjesto klasičnog punjenja stavih šunku i kulen isjeckane na male komadiće. Tijesto sam tanko razvaljala te na sredinu tijesta kao podlogu namazala topljivi sir. Zatim sam poredala isjeckano meso. Sve zajedno sam zarolala u jednu veliku rolu, posula majčinom dušicom i listićima maslaca te stavila peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta. Od predviđene količine tijesta uspjela sam napraviti dvije rolade, a količinu sira i šunke odredite po volji. Recept za tijesto možete naći ovdje.

Slika1. Rolani soparnik

Broj komentara: 5:

  1. ovo ti je super ideja, ja sam u isto tijesto smotala špinat i tunu, no šunkica mora da je odlična ovako zamotana

    OdgovoriIzbriši
  2. tijesto je super, lako se napravi i podatno je za savijanje razlicitih nadjeva... Spinat i tuna je super kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja, soparnik i inače volim, a ova kombinacija mora bit odlična. :)

    OdgovoriIzbriši