Stranice

nedjelja, 26. srpnja 2009.

Svinjetina u narančastom umaku


Slika1. svinjetina u narančastom umaku


Sastojci (otprilike za dvije osobe) :
350 g svinjetine (šnicle, bez kosti)
2 manje svježe paprike
1 režanj češnjaka
sol, papar, slatka crvena papričica
senf i vrhnje za kuhanje (sojino ili zobeno)

Priprema:
Meso isjeći na trakice te posoliti, popapriti i staviti crvene papričice. Sve zajedno pomiješati i ostaviti da se sastojci prožmu (min. 15min). Svježu papriku isjeći na sitne kockice. U tavu, na vruće ulje staviti meso, te ga popržiti na naglo. Nakon toga dodati svježu papriku, sve fino pomiješati i pržiti par minuta. Ako je potrebno dodati vode i često miješati pazeći da ne izgori. Dodati vrhnje za kuhanje i sačekati da sve zajedno prokuha. Dodati žličicu senfa i sve zajedno promiješati (ako volite pikantnije okuse, dodajte još senfa). Kuhati još par minuta, tj. dok meso ne postane mekano. Na kraju dodati češnjak izrezan na sitne kockice i sve zajedno promiješati. Poslužiti s prilogom po želji. Ja sam imala blanširanih mahuna u zamrzivaču, pa sam ih prokuhala i poslužila kao prilog.

Broj komentara: 5:

  1. obožavam senf s mesom.. super ti je recept

    OdgovoriIzbriši
  2. Senf bih mogla u sve sa mesom da stavim,super recept!

    OdgovoriIzbriši
  3. u zadnje vrijeme mi se jako sviđa kombinacija poprženog mesa zajedno s paprikom, ona mu da baš neku posebnu aromu :) jedino senf nikako ne volim, ali sigurno može i bez njega... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlična kombinacija, sve mi se namirnice sviđaju tako da je ovo jelo za mene pun pogodak! :)

    OdgovoriIzbriši