Stranice

ponedjeljak, 28. rujna 2009.

Savijača od prokulica




Slika1. Savijača

Ova savijača je nastala kao kombinacija sastojaka iz frižidera i stoga u receptu nisu navedene točne količine sastojaka. Ako se odlučite raditi ovu savijaču najbolje je da sljedite vlastite ukuse u količinama namirnica koje ćete staviti.

Recept:
jedno pakovanje lisnatog tijesta,
topljivi sir za mazanje,
sir Brie,
rajčice, češnjak,
kuhane prokulice,
sol, maslinovo ulje,
jedno jaje i pržene sezamove sjemenke

Pomiješati u blenderu prokulice, sir za mazanje, sir Brie, sol i maslinovo ulje da se dobije kompaktna smjesa. Dodati još začina po želji. Razvaljati lisnato tijesto te fino rasporediti nadjev. Narezati rajčicu na komade te češnjak na sitne listiće te sve zajedno fino rasporediti po nadjevu. Složiti tijesto u rolu te ga premazati umućenim žumanjcem i posuti sezamovim sjemenkama. Sve zajedno staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike pola sata.

Broj komentara: 10:

  1. njavise volim takve koje nastanu od oka:))) odlicno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. obožavam prokulice i mislim da bi mi se ovo svidjelo :) btw, koja dobra ideja, ne bih se nikad toga sjetila :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Fantastico questo strudel: io adoro i broccoli!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš mi se svidja kombinacija sa sirom. Super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sto ja volim prokulice/prokelj! Super i ideja i slika!

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja obožavam prokulice, fakat mi je čudno kako ih neki ljudi ne vole. Ovo je odlična kreativna ideja za potpuno novi način pripreme. Bravo Jubi! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim lisnato i često radim sa njim.Savijača sjajno izgleda i već ide u omiljene!

    OdgovoriIzbriši
  8. Obozavam prokulice, obozavala bih ovu savijacu, ali bi me izbacili iz kuce da ju napravim za rucak:))) Mislim da cu riskirati:)))

    OdgovoriIzbriši
  9. volim prokulice u zadnje vrijeme ih baš često koristim...savijača je mrak!

    OdgovoriIzbriši
  10. super izgleda, čini se dosta lagano za pojesti, mmmmmmmmmmmm za jednu finu večericu...

    OdgovoriIzbriši