Stranice

ponedjeljak, 2. studenoga 2009.

Gogin kolač




Slika1. Kolač od jabuka

Ne znam točan naziv ovog kolača. Imala sam priliku ga probati prije par dana kod Goge, pa me ona inspirirala da ga tako nazovem. U originalu za podlogu idu obični petit beure keksi. Nisam imala kod kuće njih pa sam odlučila samljeti one kekse koje imam i povezati ih s maslacem te zapeći lagano u pećnici. Na sličan način se radi i podloga za Tortu od sira. Jabuke sam isjekla na komade te skuhala u lagano zašećerenoj vodi. Nakon toga sam zakuhala puding od vanilije s vodom u kojoj su se kuhale jabuke. Jabuke sam poredala na pripremljenu podlogu te ih prelila s pudingom. Sve zajedno ostavila sam da se hladi. Na kraju sam kolač ukrasila s čokoladnom glazurom. Kolač je ispao fin, lagan i osvježavajući. Hvala Goga.

Broj komentara: 9:

  1. sviđa mi se jer ne ide šlag koji me na ovom kolaču uvijek zeza :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja. Brzo a ukusno. Sigurno je dobar i sa drugim voćem

    OdgovoriIzbriši
  3. brzo a baš izgleda osvešavajuće!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je! Moja ga baka često radi, nekada stavi kekse, nekada biskvit. Baš ga volim, mogu pol pleha pojesti, tak je lagan. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. s ovim keksima je sigurno još i bolji, još ako su keksi Digestive s čokoladom...mljac, mljac!

    OdgovoriIzbriši
  6. I mi smo totalno oduševljeni kako je lagan kolač. Možeš pojesti dva komada a da se osjećaš dobro ;)
    Nisu digestive, ali jesu keksi s čokoladom :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisma ljubitelj svih takvih keksića pa bih ja vjerojatno napravila biskvit, ali kombinacija zvuči primamljivo:)

    OdgovoriIzbriši