Stranice

subota, 13. ožujka 2010.

Kruh naš prekrasni



Uz današnji tempo života nedostaje nam vremena da se odmorimo, a kamoli da sami mijesimo i pečemo kruh. Istina jest da svaki dan moramo nešto pojesti, pa bio to kruh, pecivo ili pizza. Većina nas to kupi usput u pekari. A jeste se ikada zapitali koliko je to ustvari loše? Priznajem, tek nedavno sam počela puno više paziti na to što unosim u sebe. Shvatila sam da pekarski proizvodi imaju loš učinak na moju probavu. Stoga sam odlučila početi s pečenjem domaćeg kruha. Već sam ga napravila u par navrata i moram priznati da uopće nije teško. Jednom kada svladate umjetnost miješanja (što je meni uvijek bio problem) sve dalje ide bez poteškoća. Dovoljno je tijesto premijesiti još dva puta prije nego se stavi u pećnicu. Kada je kruh gotov, treba odoljeti iskušenju da ga probate prije nego se ohladi ;)
Za danas sam pripremila tijesto prema receptu za lepinjice s bloga Cooks and Bakes pod nazivom Lepinjice sa belim lukom. Jedina razlika jest to što sam mu promijenila oblik i umjesto bijelog luka stavila sezam. Sada čekam da se ohladi....

Broj komentara: 9:

  1. Mmm, topli friski kruhić! Uvjerena sam da je fenomenalan kao što i izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Imaš pravo za to što se tiče probave i kruha. Kada napravim domaći kruh ja ne znam stati. To mi je najveći problem!
    Kruh je prekrasan, baš mu je teško odoliti!

    OdgovoriIzbriši
  3. nema do domaceg, fenomenalno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  4. domaći kruh, pogače i peciva su nešto naj naj što je itko izmislio! predivno ti je ispao! iznenađuješ me kako uz bebicu stigneš raditi domaći kruh... svaka čast! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasan ti je kruščić. Nema do domaćeg kruha, što jest, jest! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. i ja sam primijetila da mi probava poludi kad unosim previše kruha i kupovnih tijesta, a s druge strane, kad sama ispečem kruh onda mi je toliko fin još onako vruć da sam u stnju cijelog potamaniti. tako da mi dođe na isto :D ali slažem se, uvijek je zdravije i ukusnije pojesti topli domaći kruh, bez kemija i aditiva. samo kad bismo barem imali dovoljno vremena da ga dosita i sami pečemo...

    OdgovoriIzbriši
  7. super i ja volim sama peci kruh doma. Danas napravila domacu kvas (sourdough) treba odstati jedno 7 dana na sobnoj temperaturi da se razvije kvasac i mora se hraniti svaki dan. Malo posla ali je okus poseban :D

    OdgovoriIzbriši
  8. poslala sam ti recept na tvoj mail, malo je predug :D

    OdgovoriIzbriši