Stranice
▼
četvrtak, 13. svibnja 2010.
Buhtle
Već odavno se spremam napraviti prave domaće buhtle. Čak sam i recept imala spremljen u svom pretražniku. Danas se dogodilo da zbog vremeniskih (ne)prilika imam vremena za pečenje kolača. Ako živite u Zagrebu i okolici sve vam je jasno. Za one koji nisu blizu samo ću reći: vani je kišovito, temperatura je jesenja i nakon onih vrućih dana opet je vrijeme za jaknu. A tako sam bila sretna kada sam je spremila za skladištenje do sljedeće zime :) Recept za buhtle sam posudila kod već provjerene kuharice Masatere. Jedina izmjena jest to da sam u tijesto (suhi dio) dodala cimet. Punjenje jest domaći džem od jagoda i banana koji sam predstavila u predhodnom postu. Cimet se osjeti taman toliko da zamiriše kada se zagrize buhtla. Ipak nije dovoljno jak da preuzme okus džema. Meni se dodatak cimeta pokazao kao pun pogodak. Probajte i vi pa mi javite dojmove.
Legendarne Masaterina buhtle i s tvojim dodatkom ,jako fino.
OdgovoriIzbrišiI ja isto jako volim cimet, on nekako još više poboljša okus! Ove buhtle sam i ja pravila, pravim i neke svoje i sve nestane u trenu:)))
OdgovoriIzbrišiBas su ti fine, ovo je zaista odlican receptic a mogu misliti kako su tek ukusne sa tim domacim dzemom, sad bih odmah smazala ove sa fotkice!;)))
OdgovoriIzbrišiMoraću i ja isprobam ove čuvene glorifikovane buhtle! Ove vaše mame pogotovo sa ovim džemom!
OdgovoriIzbrišisplendidi e golosi!ciao!
OdgovoriIzbrišiodlične buhtle..vrlo zanimljiv mi je taj džem od jagoda i banana :)) nesvakidašnje. a što se tiče vremena - ne znam više što da mislim, kažem ..očito da smo svi morali vaditi natrag jakne (ako ne i kapute) iz ormara..nadam se da neće potrajati :(
OdgovoriIzbrišiBuhtle su tu naš domaći kolač. Moja baka radila je odlične i, naravno, uvijek s domaćim pekmezom od marelica ili šljiva. Ja ih ne radim skoro nikada, ne znam ni sama zašto. Tijesto za buhtle je jedino tijesto koje mi divno miriše već kod pripreme, a kamoli poslije. Opasnost za liniju! Tvoje su krasne i sigurno su nestale u trenu!
OdgovoriIzbrišimmm, buhtle s domaćim pekmezom... meni je to idealan kolač :)
OdgovoriIzbrišiMasaterine buhtle su zbilja već legendarne i sigurna sam da su ti super uspjele. Ovaj dodatak cimeta u tijesto mi je interesantan, super ! A što reći za džem , savršeni domaći džem u kombinaciji jagoda i banana, takav još nisam radila pa sam sada odavde preuzela recept i ubrzo će biti isproban :)
OdgovoriIzbrišiHvala ti na isprobavanju recepta. Veseli me što ti se svidio i što si ga krasno oblikovala po svom guštu ;)
OdgovoriIzbrišiJoj i kod nas pada kiša već desetak dana a danas uopće ne staje. Jedva čekam toplije vrijeme jer ovo samo izaziva kostobolju..
ils sont magnifiques et appétissants
OdgovoriIzbrišibravo
bonne journée
Svaka čast Jubi, buhtle su ti odlično ispale. :)
OdgovoriIzbrišiMa super to tebi ide uz bebača! Odlično izgledaju! Ja sam ih zadnji put radila prošle godine u šestom mjesecu na moru. Otišli mi na more i smrzli se, da ne kažem k'o šta, tjedan dana sam u apartmanu pekla i nakuhavala, sve da se ugrijemo, između ostalog i buhtle. :)
OdgovoriIzbriši