Stranice
▼
srijeda, 28. srpnja 2010.
Lasagne s mljevenim mesom i tikvicama
Svi vi već imate svoj provjereni recept za lasagne i vjerujem da je svaki savršen. Ja sam upravo pronašla svoj pa da podijelim s vama. U zadnje vrijeme ne stavljam rajčicu u jelo jer mi ne paše okus tako da ni u ovim lasagnama nema rajčica. Nema ni luka ali to je zato jer da nisam imala u frižideru :)
Dakle, recept ide ovako (količine su navedene za 4 osobe ali slobodno smanjujte ili duplajte):
1/2kg mljevenog mesa
2 svježe paprike
1 veća tikvica (ili par manjih)
1 žličica slatke crvene paprike
lovorov list
kocka za juhu (ovo je opcionalno, ja koristim povrtnu iz dm-a)
sol, papar, mažuran
brašno, mlijeko i muškatni orašćić (sastojci za bešamel)
paket ili pakovanje lasagna (Kupim pola kg na štandu gdje se prodaje tjestenina. Ove lasagne su mnogo mekše i ispadnu sočnije od pakiranih. Treba samo paziti na rok trajanja.)
Na ulju popržiti sitno isjeckanu papriku, te dodati mljeveno meso. Sve zajedno miješati i pržiti dok meso ne potamni. Dodati tikvicu prethodno isjeckanu na sitne kockice. Uliti dovoljno tekućine da se nadjev može skuhati, a da ne zagori. U sve zajedno dodati kockicu za juhu, da nadjev poprimi dodatne okuse. Ako ste umjesto vode dodali temeljac onda izostaviti kockicu za juhu. U nadjev umiješati jedan lovorov list i žličicu slatke crvene paprike. Kuhati sve zajedno dok meso ne omekša. Na kraju dodati začina po želji (sol i papar).
Pripremiti bešamel i dodati u njega sol i muškatni orašćić.
Tepsiju pripremite i počnite slagati. Prvo, na dno ide sloj lasagna. Prednost lasagna sa štanda je u tome šta se mogu i krojiti po potrebi... Na lasagne ide bešamel, onda nadjev od mesa i tikvica. Postupak ponoviti dok ne ostanete bez mesnog nadjeva. Na vrhu treba biti sloj lasagna preliven bešamelom. Ja sam sve još posula s mažuranom stavila u pećnicu i pekla 40-ak minuta. Meni je okus bio fantastičan, mekoća i sočnost izvaredna tako da ću ovaj recept definitvno ponoviti.
Sličica mi je otvorila upravo apetit,izgleda jako privlačno, okus mogu zamisliti..Super!
OdgovoriIzbrišiEllerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.
OdgovoriIzbrišiSaygılar.
bele lazanje...tako ja zovem sve lazanje bez paradajza....jos nikako da ih napravim iako imam hiljadu napisanih kombinacija....taman se nameracim na lazanje sa spanacem ono spanaca nema ni za zivu glavu. Lazanja je tako kreativno jelo da trpi sve zive promene. Prosle godine sam pravila sa sampinjonima i suvim vrganjima u belom sosu i paradajz nimalo nije nedostajao...pozdrav
OdgovoriIzbrišiLasagne su zakon, bez obzira na sastojke. I naravno, nije obavezno da budu s paradajzom - obavezan je samo bechamel. Jako dobro!
OdgovoriIzbrišiuvijek pravim lasagne bez rajčice i super su mi... imamo slične recepte i znam da su i ove tvoje fine! :)
OdgovoriIzbrišiodlično mi se čini, ja sam radila složenac (umjesto lazanja sam redala makarone jer nisam imala lazanje) na jako sličan način, jedino što sam ja još dodala i ribani sir
OdgovoriIzbrišiodlične su, možda probam i na ovaj tvoj način
Super izgledaju,probaću :)
OdgovoriIzbrišiNije važno što je u njima s lazanjama ne možeš omanuti! Odlične su:))
OdgovoriIzbrišie pa baš neki dan si razmišljam kako u biti nikad nisam napravila lazanje, baš da sam ih radila s namjerom..moram to ispravit..samo za mene obavezno sa rajčicom molim lijepo :))) tvoje izgledaju skroz slasno! :))
OdgovoriIzbrišiČini mi se odlično! Radila sam jako slično, sa patlidžanima, i znam da je jako fino :)
OdgovoriIzbriši