Stranice

četvrtak, 9. rujna 2010.

Domaća pizza



U jednom od starijih brojeva časopisa Dobar tek sam naišla na super recept za pizza tijesto. Od tada sam ga radila nekoliko puta i svaki put izvrsno ispadne. Tijesto nije zahtjevno za napraviti, pa ako vam treba ručak na brzinu ovo je idealan recept:

300g brašna
1 vrečica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1.5 dl mlake vode

Pomiješati brašno, kvasac i sol. Dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga da miruje na toplom mjestu 30-ak minuta. Razvaljalte tijesti na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje. Površinu tijesta tanko premažite uljem pomoću kista.

Nadjev za pizzu formiram prema sadržaju u frižideru (i okolo).
Ovaj put se našlo:

1 vrećica mozzarele
10 dkg zimske salame
parmezan
tri svježe paprike (isjeći na tanje komade i preliti maslinovim uljem)
vlasac
pinjoli

Broj komentara: 10:

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........che buona!!!ciao!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako ukusno izgleda, šta je je! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Obozavam picu sa domacim korama, ova izgleda fantasticno :)

    OdgovoriIzbriši
  4. nema do domaće pizze..

    da, maslinovo ulje stvarno da poseban šmek tijestu i bude puno puno bolje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam sucker za pizzu, kao i moji kod kuće i odmah mi rastu zazubici kada vidim ovako lijepu kao što je tvoja.

    OdgovoriIzbriši
  6. odlično ti izgleda pizza, domaća je uvijek najbolja
    kod mene nije baš često u posljednje vrijeme ali evo baš ovaj tjedan je bila i imam pripremljeno za objavu

    OdgovoriIzbriši
  7. tijesto izgleda baš primamljivo. ja volim kad je ovako malo deblje po rubovima, samo bi se tjesta mogla najesti kako mi je fino :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super pizza , odlično izgleda i slažem se da nema do domaće pizze !!

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlična je! Ja bas sutra za nedjeljni ručak radim pizzu! :)

    OdgovoriIzbriši