Stranice

subota, 8. siječnja 2011.

Piletina u umaku od kikiriki maslaca



Prvi put sam se srela s maslacem od kikirikija u srednjoj školi. Probala sam ga kao namaz na kruhu i moram priznati da mi se nije svidjelo. Zbog toga mi je dugo trebalo da kupim teglu i dam mu još jednu priliku. Desilo se da sam našla par recepata za muffine s kikiriki maslacem pa rekoh da probam. Ovaj recept nema veze s muffinima, samo s kikriki maslacem koji je ostao u frižideru :)
Kombinacija piletine s kikiriki maslacem, tamarijem i ribanom mrkvicom vam se možda čini neobična na prvi pogled. Okus je ustvari prilično neutralan, kikiriki se osjeti u tragovima. Ako imate više hrabrosti stavite više kikiriki maslaca. Jedino pazite na količinu masnoće, jer ipak je maslac u pitanju :)



Piletina u umaku od kikirikija

400g pilećih prsa (očišćenih)
3 mrkve (srednje veličine)
1 žlica tamarija (soja sos)
1 žlica maslaca od kikirikija
2 dcl vode
sol (prema potrebi)
1 vezica peršina (ostaviti par listića za ukrašavanje)

Isjeći piletinu na uske trakice te dodati tamari. Sve zajedno izmiješati i ostaviti pola sata u hladnjaku da se piletina marinira. Na vrućem ulju prepržiti piletinu. Dodati izribanu mrkvu i sve zajedno dinstati dok mrkva ne bude mekana (ako je potrebno dodati vode). U međuvremenu pomiješati kikiriki maslac s vodom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Peršin isjeći na sitno te dodati u kikiriki. Nakon toga sve zajedno umiješati u piletinu i kuhati još par minuta. Provjeriti umak i ako treba dodati soli. Kada je piletina mekana maknuti s vatre. Izvaditi na tanjur i posuti sa sjecanim peršinom.

Broj komentara: 6:

  1. une bonne recette elle doit être succulente
    bonne journée

    OdgovoriIzbriši
  2. ricetta davvero affascinante, non ho mai provato il burro d'arachidi! ciao Ely

    OdgovoriIzbriši
  3. @Ely: il burro d'arachidi e come arachidi. Io non sono fan di guesto burro.

    OdgovoriIzbriši
  4. na kikiriki maslac sam slaba, ovaj si receptić spremam jako mi se sviđa

    OdgovoriIzbriši