Stranice
▼
srijeda, 26. siječnja 2011.
Rižoto od buče
Obožavam rižu. Volim je više nego krumpir ili tjesteninu. Moj muž baš obrnuto, tako da je kod nas uvijek veselo. U jednom tjednu se izmjeni mnogo priloga. Ovaj rižoto je nastao sasvim slučajno. Kako to već biva, u frižideru se našla jedna slatka buča. Nisam bila raspoložena za juhu. Niti za paliti pečnicu. Zato odlučih napraviti rižoto. Ispao je jako fino, savršeno lagan i kremast.
Rižoto od buče
1/2 buče srednje veličine (izrezane na kockice)
1 luk (manji)
300g riže (bijele, okruglog zrna)
1/2l mlijeka
1/2 l temeljca od povrća ili vode (količina ovisi o kakvoći riže)
parmezan
sol, papar
maslac
Isjeći luk na sitne komadiće te ga izdinstati na maslacu. Dodati buču i dinstati još tri minute. Ubaciti rižu unutra i izmiješati je s bučom. Miješati rižu dok ne postane staklasta. Dodati mlijeko i sve zajedno kuhati na laganoj vatri. Miješati po potrebi. Podlijevati s temeljcem po potrebi, sve dok riža ne bude mekana i kremasta. Dodati parmezan, sol i papar. Poslužito toplo.
Odličan i jednostavna recept !!! Super izgleda i deluje jako ukusno!!
OdgovoriIzbriši@Jovana: i jest ukusno :)
OdgovoriIzbrišiFantastično, pravim često i volimo! Ovaj štos sa mlijekom mi je novost, probati ću svakako!
OdgovoriIzbrišibuonissimo e cremoso! buona giornata Ely
OdgovoriIzbriši@Snježana: probaj svakako. I mene je iznenadilo.
OdgovoriIzbriši@Ely: Grazie! Buona giornata.
il risotto con la zucca è buonissimo......se ci aggiungi anche un pezzetto di gorgonzola vedrai che bontà.......baci
OdgovoriIzbrišija sam isto veliki ljubitelj riže, ali s bučom nikako ostvariti kemiju :(((
OdgovoriIzbrišia vjerujem da je ukusno
Prekrasno i prefino!
OdgovoriIzbrišivolim tikvice, ali ne i tikve, no još uvijek im dajem šansu i isprobavam ne bi li našla kombinaciju u kojoj mi odgovaraju, probat ću i ovu kombinaciju možda mi se svide
OdgovoriIzbriši@Stefy: Che buona idea aggiungare un pezzetto di gorgonzola. Grazie!
OdgovoriIzbriši@Shangi & Nina: probajte, sigurno će vam se svidjeti.
OdgovoriIzbrišiJa pak volim i rižu i tjesteninu i krumpir. Sve ja volim.:D
OdgovoriIzbrišiOd kad sam prije par godina otkrila čari tikvi stalno nešto petljam s njima i svaka nova ideja mi je vrlo dobro došla. Ovaj rižot zvuči jako ukusno. :)
mmmmmmmmmmmmmmmmm...........che buono!!!!complimenti!!!
OdgovoriIzbrišiSuper recept, ukusnije je temeljac od povrca nego cista voda, bas volim recept. Pozdrav...
OdgovoriIzbriši@Miodrag: znam, samo nemam uvijek pri ruci ;)
OdgovoriIzbrišizgodno i jednostavno :)
OdgovoriIzbrišija podjednako volim i tjesteninu i rižu, no češće tjestenina nađe put do stola
Odlično, bilježim!
OdgovoriIzbrišiBas lijepo i jednostavno. I ja preferiram rizu, i to integralnu. Za tjesteninu se mora priznati da ima svoje cari, ali krumpir jedva da i koristim
OdgovoriIzbriši@Sweet Green: i ja volim integralnu, iako za rižot preferiram upravo ovu bijelu, kratkog zrna.
OdgovoriIzbriši