Stranice

srijeda, 26. siječnja 2011.

Rižoto od buče


Obožavam rižu. Volim je više nego krumpir ili tjesteninu. Moj muž baš obrnuto, tako da je kod nas uvijek veselo. U jednom tjednu se izmjeni mnogo priloga. Ovaj rižoto je nastao sasvim slučajno. Kako to već biva, u frižideru se našla jedna slatka buča. Nisam bila raspoložena za juhu. Niti za paliti pečnicu. Zato odlučih napraviti rižoto. Ispao je jako fino, savršeno lagan i kremast.




Rižoto od buče

1/2 buče srednje veličine (izrezane na kockice)
1 luk (manji)
300g riže (bijele, okruglog zrna)
1/2l mlijeka
1/2 l temeljca od povrća ili vode (količina ovisi o kakvoći riže)
parmezan
sol, papar
maslac

Isjeći luk na sitne komadiće te ga izdinstati na maslacu. Dodati buču i dinstati još tri minute. Ubaciti rižu unutra i izmiješati je s bučom. Miješati rižu dok ne postane staklasta. Dodati mlijeko i sve zajedno kuhati na laganoj vatri. Miješati po potrebi. Podlijevati s temeljcem po potrebi, sve dok riža ne bude mekana i kremasta. Dodati parmezan, sol i papar. Poslužito toplo.

Broj komentara: 19:

  1. Odličan i jednostavna recept !!! Super izgleda i deluje jako ukusno!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantastično, pravim često i volimo! Ovaj štos sa mlijekom mi je novost, probati ću svakako!

    OdgovoriIzbriši
  3. buonissimo e cremoso! buona giornata Ely

    OdgovoriIzbriši
  4. @Snježana: probaj svakako. I mene je iznenadilo.
    @Ely: Grazie! Buona giornata.

    OdgovoriIzbriši
  5. il risotto con la zucca è buonissimo......se ci aggiungi anche un pezzetto di gorgonzola vedrai che bontà.......baci

    OdgovoriIzbriši
  6. ja sam isto veliki ljubitelj riže, ali s bučom nikako ostvariti kemiju :(((

    a vjerujem da je ukusno

    OdgovoriIzbriši
  7. volim tikvice, ali ne i tikve, no još uvijek im dajem šansu i isprobavam ne bi li našla kombinaciju u kojoj mi odgovaraju, probat ću i ovu kombinaciju možda mi se svide

    OdgovoriIzbriši
  8. @Stefy: Che buona idea aggiungare un pezzetto di gorgonzola. Grazie!

    OdgovoriIzbriši
  9. @Shangi & Nina: probajte, sigurno će vam se svidjeti.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja pak volim i rižu i tjesteninu i krumpir. Sve ja volim.:D
    Od kad sam prije par godina otkrila čari tikvi stalno nešto petljam s njima i svaka nova ideja mi je vrlo dobro došla. Ovaj rižot zvuči jako ukusno. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. mmmmmmmmmmmmmmmmm...........che buono!!!!complimenti!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Super recept, ukusnije je temeljac od povrca nego cista voda, bas volim recept. Pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
  13. @Miodrag: znam, samo nemam uvijek pri ruci ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. zgodno i jednostavno :)
    ja podjednako volim i tjesteninu i rižu, no češće tjestenina nađe put do stola

    OdgovoriIzbriši
  15. Bas lijepo i jednostavno. I ja preferiram rizu, i to integralnu. Za tjesteninu se mora priznati da ima svoje cari, ali krumpir jedva da i koristim

    OdgovoriIzbriši
  16. @Sweet Green: i ja volim integralnu, iako za rižot preferiram upravo ovu bijelu, kratkog zrna.

    OdgovoriIzbriši