Stranice

petak, 25. veljače 2011.

Krušne mrvice s origanom


Ovo je samo ideja kako iskoristiti stari kruh. Svaka domaćica ima svoje načine kako da ga iskoristi. Ja sam probala ovaj i jako mi se dopao pa sam ga odlučila s vama podijeliti.



Baš se desilo da mi je ponestalo krušnih mrvica i da nam je ostala veća količina starog kruha. Stoga sam odlučila napraviti krušne mrvice. One su prilično bez okusa, ako izumemo okus kruha. I zato bi ih trebalo začiniti. Za početak sam probala s malo soli, maslinovim uljem i origanom. Drugi put ću probati neku drugu kombinaciju...


Krušne mrvice s origanom

Izrežite stari kruh na što sitnije kocke. Stavite ga u tepsiju za pečenje te polijte maslinovim uljem. Dodajte soli i origana po želji. Sve zajedno stavite u rernu na 180 stupnjeva i pecite dok kruh ne porumeni. Kada se kruh ohladio, stavite ga u blender/sjeckalicu i sameljite da dobijete sitne mrvice.


Napomena: kupovni kruh sadrži sol, tako da imajte to na umu pri dodavanju soli u krušne mrvice!

P.S. darivanje (giveaway) još traje pa vas rado pozivam da se uključite. Sretno!

Broj komentara: 13:

  1. Super ideja, nikada mi nije palo na pamet da mogu pre mlevenja da se začine, odlično :D!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako mi se dopada ideja pravljenja prezli u kućnoj radinosti. Varijacije na temu su bezbrojne. Amerikanci imaju mrvice koje su već gotove sa svim mogućim biljem, tako da je ovo pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši
  3. @Lenka: odlično je, a i skraćuje vrijeme kuhanja jer ne moraš dodavati začine posebno :)
    @Jelena: nisam imala pojima da Amerikanci imaju već gotove sa svim mogućim biljem. Morat ću jednom skoknuti do USA ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. un pane grattuggiato profumato al basilico! davvero un'idea geniale! baciiiii

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična ideja, ni meni nije palo na pamet začiniti kruh prije mljevenja!!

    OdgovoriIzbriši
  6. une très bonne idée de chapelure, à noter
    bonne journée

    OdgovoriIzbriši
  7. Çok iştah açıcı görünüyor.

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ideja, iako prezle rijetko korisitm mislim da bi recimo pohano meso s ovim poprimilo jednu potpuno novu dimenziju. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. nikad mi nije palo na pamet staviti neki dodatak. Ja mrvice koristim isključivo one koje sama radim, baš ću isprobati tvoj recept
    P.S.
    Vidim link mog giveaway-a jel to znaći da želiš sudjelovati, nisam znala jer mi nisi rekla, sorry, ako je odgovor potvrdan da te od ovog tjedna znam uvrstiti
    pa pa

    OdgovoriIzbriši
  10. @Ely: grazie.
    @eda: ja sam radila krutone na sličan način pa mi palo napamet zašto ne ih samljeti i iskoristiti na taj način...
    @Fimere: thank you.
    @Federica: grazie. E una idea semplice...
    @DAMLA: thank you.
    @Andrea: ja često ubacim žlicu prezli u neki saftić da ga malo zgusnem. Na ovaj način ne moram dodavati sol i dodatne začine :)
    @Good Ghost: probaj pa javi. Stavila sam link da ljudi vide i da se uključe u tvoj giveaway. Možeš me uključiti od ovog tjedna. Rado :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Jubi, da ne misliš da sam te zaboravila, jer nisam, ali ili sam ja potpuno neorganizirana ili se vrijeme stislo, ja ništa ne stižem. Jedino sve uvijek pogledam i pročitam, komentiranje mi nekako uvijek ostane bez svog termina. :)
    Oduševio me šal,a i ove mrvice. Fotke su odlične! :)

    OdgovoriIzbriši