Stranice

srijeda, 25. svibnja 2011.

Peciva u obliku cvijeta


Ima tome već par tjedana kako sam odlučila mijesiti i peći domaći kruh. Jedan od razloga je što sam pročitala s čime nas sve "hrane" peciva i kruhovi koje kupimo u pekari. Drugi razlog je to što su za mene rijetke pekare koje zaista imaju fino pecivo.


Od šest pekara u mom kvartu, kad moram kupim isključivo u jednoj pekari. Jer zaista imaju ukusno pecivo, a i kruh se fino reže s tupim nožem :)
Kada god uhvatim malo vremena,  nešta zamijesim.Ili kruh ili neko pecivo, ovisno o prigodi. Sva sreća da postoji puno različitih recepata pa mogu svaki put isprobati nešta drugačije.


Od nekoliko isprobanih recepata uvijek se mogu izdvojiti favoriti. Tako vam i ja donosim naš posljednji hit, peciva u obliku cvijeta. Osim mekane i pjenaste strukture tijesta, ova peciva osvajaju i oblikom. Neobičan oblik je mene prvo i privukao da ih isprobam. Od tada sam ih pravila mnogo puta. Još nam nisu dosadila :)


Recept za peciva sam pronašla na Coolinarici. Recept vam donosi Meddina, a možete ga pogledati na ovom linku: Cvjetovi peciva.

P.S. Toliko mi se sviđa ta praksa da razmišljam o nabavci stroja za pečenje kruha. Mislim da postoji čak i opcija za pečenje peciva. To bi mi uistinu dalo malo više slobodnog vremena koje bih iskoristila za sebe ili pečenje kolača :)
Šta vi mislite o tome?

Broj komentara: 9:

  1. Odlična su ti peciva, nema boljeg od domaćihi ova vrhunski izgledaju. Obožavam se igrati s oblicima tijesta :) I ja sam jedno vrijeme razmišljala intenzivno o nabavci tog pekača pa privremeno odustala, iako mislim da je to zgodna spravica.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jubi, i ja sam razmišljala o tome što se sve nalazi u kupovnim kruhovima. Kad sam pročitala sastojke jednog kruha kupljenog u Intersparu, pala sam u nesvijest od silnih E-ova i sl. gluposti. Nažalost, ne stignem svaki dan sama praviti kruh, ali ponekad me uhvati manija pravljenja domaćeg kruha pa uživam. Jedini problem s tim je da su domaći puno ukusniji od kupovnih pa se teško suzdržim da ne pojedem veće količine. :)
    Predivna su ti ova peciva, pogotovo s dodatkom jogurta. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna su! I ja sam ih odavno zabeležila, ali nisam još pravila!

    OdgovoriIzbriši
  4. Potpuno razumem o cemu pricas kada govoris o kupovnom hlebu. Ja sam apsolutno ne zadovoljna ponudom u lokalnim radnjama i zato sam kupila kucnu pekaru. Hleb je mnogo ukusniji i imas potpunu kontrolu nad sastojcima. Jedini problem, sto kaze Josipa, jeste sto je hleb jako ukusan, pa ne znas da se zaustavis:)

    OdgovoriIzbriši
  5. @Tamara: ako kupim pekač javit ću dojmove pa se možda opet predomisliš :)
    @Josipa: ajme, je na čitam deklaracije (više) jer me ubijaju u pojam. Znam da je sve loše :)
    @Marijana: hvala, probaj stvarno su fini!
    @Ana: super, morat ću i ja nabaviti pekač. Samo moram pripaziti na količinu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasno izgledaju Jubi, baš mi se sviđa ovaj oblik. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Inače jedem vrlo malo kruha i peciva i kada me uhvati želja sve češće ih sama umjesim nego da ih kupujem. Moram priznati da već u samom okusu kupovnih osjetim da to nije to, previše svega dodanoga.
    Ti si super napravila ova cvjetasta peciva. Meddina ima odlične recepte za razna peciva, super si ovo odabrala.

    OdgovoriIzbriši