Stranice
▼
ponedjeljak, 18. srpnja 2011.
Peciva s punjenjem od skute i češnjaka
Došlo je vrijeme da pregledam svoj draft i podijelim s vama ako nađem nešta zanimljivo. Znam da ovaj recept nije baš prigodan u ovo ljetno vrijeme, ali ako netko ima kod kuće klimu ili živi u malo hladnijim krajevima neka svakako proba. Ja sam radila ova peciva par puta za redom sve dok nisu zavladale ove tropske vrućine. Još nam nisu dosadila :)
Peciva s punjenjem od skute i češnjaka
500g glatkog brašna
1 žličica soli
300ml mlake vode
4 žlice lanenog ulja
1 žlica rižinog octa
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
nadjev (količine su odokativne i prilagodljive)
200g skute
4 režnja češnjaka
1 žlica ulja
Pomiješati brašno sol, šećer i suhi kvasac. U toplu vodu dodati rižin ocat. Napraviti rupu u brašnu te dodati laneno ulje. Sipati toplu vodu polako i mijesiti tijesto. Najbolje je ne izliti svu vodu odjednom jer vam možda neće sve trebati. Sve ovisi o sastavu brašna. Ako treba dodajte ostatak vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odstoji barem pola sata na toplom mjestu. U međuvremenu spremite nadjev tako da pomiješate skutu, češnjak isjeckan na komadiće i malo ulja. Premijesite tijesto te ga podijelite na manje komade tj. kuglice. Dalje ide isto kao kod pravljenja buhtli. Razvaljati komad tijesta, utisnuti žlicu nadjeva i sve zajedno zatvoriti pazeći da nadjev ne iscuri. Peći u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 20-ak minuta.
Recept je prilagođen prema receptu iz novog broja časopisa Repete pod nazivom Domaća peciva. Hvala Majo!
punjenje je fenomenalno, peciva divno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiOvo mora biti jako fino. Super izgleda!
OdgovoriIzbrišiZanimljivi sastojci: rižin ocat i laneno ulje:)
OdgovoriIzbrišiUglavnom izvrsno izgleda, samo da prođu ove vrućine ne primičem pećnici iako imam klimu:)
Mmmmm, nista lepse od mirisa domaceg peciva :)
OdgovoriIzbrišiKod mene je zima i idealna prilika da probam ova tvoja zanimljiva peciva.
OdgovoriIzbrišiFini su!!!
OdgovoriIzbrišiPo sastavu mora da su izvrsni, a tako i izgledaju!
OdgovoriIzbrišiPerfektan nadjev u savršenom tijestu! Recept već pospremljen :)
OdgovoriIzbriši@Tamara i Tamara: hvala!
OdgovoriIzbriši@Snjeza: rizin ocat zato jer nije jako kiseo, laneno ulje zato jer je jako zdravo!
@MilaJeDraga: hvala!
@Jasna: uzivajte u zimskim radostima...
@Vera: hvala!
@Tadeja: hvala!
@Maja: i nama se nadjev jako svidio...
A ja jedva cekam da mi beba malo poraste pa cu probati SVE! Jednostavno je neodoljivo!
OdgovoriIzbriši