Stranice

ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Juha od korabe


Kao prvo da se zahvalim svima koji su mi čestitali. Nije me bilo par dana na blogu jer sam pretjerala s aktivnostima što se odrazilo u obliku jedne duže prehlade. Sada sam dobro i krećem u nova isprobavanja...


Korabu sam slučajno kupila i ostavila u frižideru par dana. Naime, nisam odmah znala što bih s njom pa sam je zaboravila. Ostala bi ona tamo da se nije javila potreba za praznim prostorom. Ne imajući drugog izlaza bacila sam se na pretraživanje recepata.
Čim sam ugledala Maslinkin recept znala sam da ga moram isprobati. I stvarno mi je drago da jesam. Juha je odlična i prilično zasitna. Ako je servirate uz neko fino pecivo dobit ćete cjeloviti obrok.


Recept pogledajte ovdje. Juhu sam radila prema receptu, jednostavno i brzo. Svakako preporučam!

21 komentar:

  1. krasna juhica, prava za okrijepu :) nadam se da si sada dobro, da si ozdravila

    OdgovoriIzbriši
  2. jako fina juhica, taman za ove hladnije dane :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kelerabu volim da grickam kao zec. Isečem na ploške i umačem u so-večera ili užina. Tanjir ti je presladak. Kelerabu sam koristila u čorbicama i sjajna je.

    OdgovoriIzbriši
  4. Kelerabu obozavam. Odlican recept.

    OdgovoriIzbriši
  5. @Tamara: hvala, jesam. Već od vikenda kuham ;)
    @Monika: upravo tako!
    @Jelena: hvala, kupila sam ga u Intersparu kada su ih prodavali na kile ;)
    @Zelja: Hvala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobar podsjetnik, odlična juha za jesensko vrijeme.

    OdgovoriIzbriši
  7. Još nisam jela korabicu kao neko samostalno jelo. Doduše, jesam jednom davno u Njemačkoj kao salatu. Pa mogla bih i probati jer ova juha je jako privlačna!

    OdgovoriIzbriši
  8. @Dunja: okrepljujuća juha. Ono što bi nazvali "comfort food" ;)
    @Snježa: probaj, juha je odlična!

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš lijepo izgleda. Pravo jelo za hladnije dane koji nam dolaze.

    OdgovoriIzbriši
  10. une d'y plonger la cuillère!
    bonne journée

    OdgovoriIzbriši
  11. Ma ja kelerabu skoro uvijek pojedem svjezu. Nekako ne stignem napraviti nesto od nje :-) Presladak tanjir.

    OdgovoriIzbriši
  12. Obozavam korabicu i najcesce ju jedem sirovu, ali nerijetko je i u varivima. Odlicna juhica!

    OdgovoriIzbriši
  13. nikad nisam jela juhu od korabice!!mogla bi isprobati!!???

    OdgovoriIzbriši
  14. @kranjica: hvala!
    @Fimere: thank you!
    @Sanja: hvala, i meni je sladak!
    @Sweet corner: probala sam sirovu, odlična je!
    @Tamara: probaj, meni se jako svidjela!

    OdgovoriIzbriši
  15. I mi smo imali jednu kelerabu sa kojom nismo znali sta cemo. Na kraju smo ju potrosili u salati. Mada, ova corbica bas fino izgleda... Dogodine cemo nju praviti (kad bude novih keleraba u tatinom vrtu). :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ja sam bas danas dvije manje korabice ubacila u varivo od graha. Obožavam je! Juha je mrak!

    OdgovoriIzbriši
  17. Gde sam ja bila kad ovaj post nisam videla... U svakom slučaju jako mi je drago da ti se čorbica svidela :) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  18. @Miki: držim fige da izraste što više korabica u tatinom vrtu!
    @Vali: super, mislim da je koraba izvrstan dodatak!
    @Maslinka: nikad nije kasno ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. na proljeće sam kupila sjeme korabe i tata je to posijao, izašlo je strašno puno i nisam imala pojma šta bih sa njom... ugl.nakon prelistavanja neta našla sam stvarno puno toga i isprobala razne varijante
    u juhama mi se najviše dopala, a u kombinaciji sa graškom mi je favorit, odlična je i sa mrkvom ili paradajzom, ako budeš u prilici isprobaj i te kombinacije :)

    OdgovoriIzbriši
  20. @Nina: super, hvala na ideji. Imat ću na umu kombinaciju s mrkvom i graškom!

    OdgovoriIzbriši
  21. Odlična juha, a za mene i dobrodošao podsjetnik na recept jer nikako da korabica zaživi i u mojoj kuhinji. Svaki put je na placu pogledam i zaključim da ne znam što bih sa njom. Isprobati ću je u ovoj juhi.
    Posebno mi se sviđa tanjur, jako efektno servirano !

    OdgovoriIzbriši