Stranice

ponedjeljak, 20. kolovoza 2012.

Empanades od integralnog brašna



Jedan kratki recept bez puno teksta. Odlične su kao snack, ili kompletna večera uz dodatak neke salate. Ako ostanu za doručak mogu se kombinirati s jogurtom i malo začinskog bilja. Najbolje od svega jest što sami odabirete i punjenje i prilog...


Ovaj put sam ih punila sa svježim sirom i tunom uz dodatak bosiljka. Originalni recept možete naći na Tanjinom blogu. U nastavku sljedi recept u mojoj izvedbi.


Empanades od integralnog brašna s punjenjem od sira i tune

300g integralnog pšeničnog brašna
1/2 žličice soli
125g maslaca (otopljen na štednjaku)
100ml vruće vode
200g svježe skute
1 manja konzerva tune
1 jaje
2 žlice ribanog sira
svježeg bosiljka
soli (prema potrebi)
malo mlijeka (za premazivanje)

Za nadjev pomiješati skutu, tunu, jaje i ribani sir. Dodati svježi bosiljak i soli po potrebi. Ostaviti sastrane. Za tijesto pomiješati brašno i sol. Topli maslac dodati u brašno i promješati. Polako dodavajući vodu (po potrebi) zamijesiti elastično tijesto. Razvaljati tijesto što tanje te rezati krugove promjera 8-10cm. Na sredinu kruga stavljati nadjev te ga preklopiti da se dobije polukrug. Rubove pritisnuti vilicom da nadjev ne iscuri. Premazati mlijekom te staviti na pleh u pećnicu na 200 stupnjeva. Peći dvadesetak minuta dok rubovi ne dobiju finu boju.



Broj komentara: 10:

  1. i kod mene se upravo peče nešto s integralnim brašnom :) krasan recept!

    OdgovoriIzbriši
  2. već dugo Tanjine empanade čekaju na isprobavanje!!i tvoje su jednako krasne

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se što su od integralnog brašna i pečene u pećnici. Jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasan snekić, i još s tunjevinom.

    OdgovoriIzbriši
  5. jako mi se sviđa! već duuuugo želim da napravim empanade i uvek se nećkam zbog pečenja u ulju...e sad moram da probam!!!super što je sa tunom, baš sam u potrazi za receptima tog tipa koji ju sadrže.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila komentirati i ovdje... Drago mi je da su te moje empanadice inspirirale, tvoja integralna verzija je više nego odlična, i biće isprobane!:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Probala ih danas s punjenjem od 4 sira - oduševili me baš kao i svi tvoji recepti!

    OdgovoriIzbriši