Ovaj puding je toliko jednostavan za napraviti da sam ga do sada radila par puta i svaki put ga zaboravim slikati jer se pojede brzinom svjetlosti. Odličan omjer okusa i teksture: slatko, slano, po malo gorko (ovisi o kvaliteti čokolade) i hrskavo (ovisi o kikiriki maslacu).
Stranice
▼
petak, 29. ožujka 2013.
Puding od čokolade i kikiriki maslaca
Ovaj puding je toliko jednostavan za napraviti da sam ga do sada radila par puta i svaki put ga zaboravim slikati jer se pojede brzinom svjetlosti. Odličan omjer okusa i teksture: slatko, slano, po malo gorko (ovisi o kvaliteti čokolade) i hrskavo (ovisi o kikiriki maslacu).
utorak, 26. ožujka 2013.
Gusta juha od heljde i graška s češnjakom
(Ne)očekivano nam je proljeće napokon došlo. Međutim niske temperature nikako da odu. Zbog toga nema ništa bolje nego pojesti zdjelu tople guste juhe. Uz dvije kriške prepečenog kruha i tostirane bučine sjemenke ovo je kompletan obrok.
subota, 23. ožujka 2013.
Sočni kolač od banane i suhih šljiva
Ovo je jedan od onih kolača koji se rade u zadnji čas i od njega se ne očekuje ništa posebno. Međutim kada vas prvo mirisom tek kasnije okusom iznenadi ostanete paf. Definitivno jedan od posebnih kruhova koji samo na prvi pogled izgledaju "obično". U svakom drugom pogledu je neobičan ;)
petak, 8. ožujka 2013.
Vikend desert: Tiramisù
Kao što i sami znate ovo je jednostavan i prilično zasitan desert. Ne zahtjeva pečenje, već samo par posuda u kojima ćete izmiješati kremu. Treba vam još pakovanje piškota i lončić dobre kave. Kada se kolač složi treba ga ostaviti neko vrijeme u frižideru (idealno bi bilo preko noći) da piškote omekšaju i da se okusi prožmu.