Ovaj puding je toliko jednostavan za napraviti da sam ga do sada radila par puta i svaki put ga zaboravim slikati jer se pojede brzinom svjetlosti. Odličan omjer okusa i teksture: slatko, slano, po malo gorko (ovisi o kvaliteti čokolade) i hrskavo (ovisi o kikiriki maslacu).
Puding od čokolade i kikiriki maslaca
(recept je prilagođen prema originalu )
1/4 šalice smeđeg šećera
2 žlice gustina
2 žlice kakaa u prahu
1 +1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade (iskidane na komadiće)
1/4 šalice hrskavog kikiriki maslaca
Pomiješati šećer, gustin i kakao. Dodati mlijeko i slatko vrhnje miješajući dok se smjesa ne poveže. Staviti na vatru i ostaviti da provrije. Kuhati jednu minutu dok se smjesa ne zgusne. Maknuti s vatre. Dodati čokoladu i kikiriki maslac miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Podijeliti u zdjelice i ukrasiti ili komadićima kikirikija ili žlicom kikiriki maslaca.
Moja dva najdraža okusa zajedno! Ovo je jako opasan recept jer je za mene isto što za ovisnika koji se liječi nutkanje najdražom drogom. Svejedno, jednom se živi (valjda i oni jadni tako misle).
OdgovoriIzbrišiObavezno spremam recept jer znam da toj kombinaciji ne mogu odoljeti :)))
OdgovoriIzbrišiajme, ovo je božanstveno!!
OdgovoriIzbriši@Laka kuharica: ima nas još koji ne mogu odoliti ovoj kombinaciji ;)
OdgovoriIzbriši@Anja: slažem se ;)
@Tamara: ;)
OdgovoriIzbrišiKrasno izgleda, moram probati napraviti možda zavolim kikiriki maslac.
OdgovoriIzbrišiuuuu, išla sam neki dan raditi keksiće s kikiriki maslacem, ali mi ga nestalo doma! Razlog više za kupnju ;)
OdgovoriIzbrišiOvo je ludilo! Radila neki dan, nestalo u roku - keks;)
OdgovoriIzbriši