Stranice

petak, 29. ožujka 2013.

Puding od čokolade i kikiriki maslaca




Ovaj puding je toliko jednostavan za napraviti da sam ga do sada radila par puta i svaki put ga zaboravim slikati jer se pojede brzinom svjetlosti. Odličan omjer okusa i teksture: slatko, slano, po malo gorko (ovisi o kvaliteti čokolade) i hrskavo (ovisi o kikiriki maslacu).


Puding od čokolade i kikiriki maslaca

(recept je prilagođen prema originalu )

1/4 šalice smeđeg šećera
2 žlice gustina
2 žlice kakaa u prahu
1 +1/2 šalice mlijeka
1/2 šalice slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade (iskidane na komadiće)
1/4 šalice hrskavog kikiriki maslaca

Pomiješati šećer, gustin i kakao. Dodati mlijeko i slatko vrhnje miješajući dok se smjesa ne poveže. Staviti na vatru i ostaviti da provrije. Kuhati jednu minutu dok se smjesa ne zgusne. Maknuti s vatre. Dodati čokoladu i kikiriki maslac miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Podijeliti u zdjelice i ukrasiti ili komadićima kikirikija ili žlicom kikiriki maslaca.

Broj komentara: 8:

  1. Moja dva najdraža okusa zajedno! Ovo je jako opasan recept jer je za mene isto što za ovisnika koji se liječi nutkanje najdražom drogom. Svejedno, jednom se živi (valjda i oni jadni tako misle).

    OdgovoriIzbriši
  2. Obavezno spremam recept jer znam da toj kombinaciji ne mogu odoljeti :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. @Laka kuharica: ima nas još koji ne mogu odoliti ovoj kombinaciji ;)
    @Anja: slažem se ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasno izgleda, moram probati napraviti možda zavolim kikiriki maslac.

    OdgovoriIzbriši
  5. uuuu, išla sam neki dan raditi keksiće s kikiriki maslacem, ali mi ga nestalo doma! Razlog više za kupnju ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je ludilo! Radila neki dan, nestalo u roku - keks;)

    OdgovoriIzbriši