Stranice

subota, 24. kolovoza 2013.

Namaz od rajčice i luka



Ove godine sam dobila mnogo domaćeg luka i rajčica. Ne nužno iz istog vrta, ali zato sigurno domaće i neprskano. Osim nekoliko već svima poznatih kombinacija morala sam smisliti još načina kako da ih potrošimo. Tako je i nastao ovaj namaz. Jednostavan za napraviti, nudi nešto drugačiji pogleda na već dobro poznate okuse. Ako imate viška luka i rajčica savjetujem da ga isprobate.




Namaz od luka i rajčica

proizvoljna količina luka (može žuti, crveni, srebrenac...)
ista količina rajčica
sol
papar
maslinovo ulje
sušeni bosiljak

Isjeckati luk i rajčicu na sitne komade i poredati u tepsiju. Posoliti, popapriti i dodati maslinovog ulja (količinu po želji). Sve zajedno peći u pećnici na 200 stupnjeva dok se ne ispeče. Kada se ohladi posuti sušenim bosiljkom i u blenderu izmikati da se dobije namaz tj. gušća smjesa.

P.S. ako želite možete i dodati ljutu papričicu za ekstra okus
ovaj "namaz" se može koristiti kao dip ili dopuna za umak. Mogućnosti su bezbrojne.

Broj komentara: 6:

  1. volim i pečeni luk i pečene rajčice!
    koliko dugo može stajati?

    OdgovoriIzbriši
  2. @Tamara: hvala!
    @Kris: tri do četiri dana u frižideru u otvorenoj tegli. Ako je zatvorena (kao i pekmez) može i dulje ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nemam ničeg viška ali mi ova kombinacija zvuči savršeno! Sad je sezona, paradajz je najslađi, moram probati. Samo da uhvatim vremena:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Peče se Jubo, peče i rerni:) Kako mirišeeee!

    OdgovoriIzbriši
  5. super kombinacija, volim rajčice, luk, ako bude viška vremena možda i probam ovo.

    krekreativni@gmail.com

    OdgovoriIzbriši