Stranice

utorak, 8. listopada 2013.

Najbolja pizza




Bilo da je sami pravimo ili idemo po nju ili je naručujemo sigurna sam da svi mi imamo svoju najdražu verziju. Obično je riječ o kombinaciji tijesta koje može biti hrskavo, mekano, tanje, deblje i sl. i nadjeva po želji. Upravo o tome ja ovdje pričam. Ova kombinacija je za mene najbolja zbog tankog i hrskavog tijesta, sočnog nadjeva od rajčice i mozzarelle. S dodatkom ribanog ementalera i naravno zvijezde večeri: shitake gljiva.

Ono što mene uvijek (da, još uvijek) iznenadi jest to da ta četiri relativno jednostavna sastojka daju savršen spoj okusa i teksture. Isprobajte, sigurna sam da će i mesojedi biti oduševljeni ;)





Najbolja pizza

tijesto:
300g brašna
1 vrećica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
1.5 dl mlake vode

Pomiješati brašno, kvasac i sol. Dodati maslinovo ulje i mlaku vodu. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga da miruje na toplom mjestu 30-ak minuta. Razvaljalte tijesto na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje. Površinu tijesta izbosti vilicom i tanko premazati uljem pomoću kista.

nadjev:
sos od rajčice
mozzarella (iskidana na sitne komade)
ribani sir (ementaler)
shitake gljive (iskidane na sitne komade)

Površinu tijesta premazati sosom od rajčice u tankom sloju. Rasporediti mozzarellu i shitake gljive. Sve prekriti slojem ribanog sira i u vruću pečnicu na najvišu temperaturu.


Broj komentara: 8:

  1. I meni su cesto najjednostavnije - najbolje...Pizzu bih mogla jesti svaki dan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Takvo tijesto i ja volim - tanko i hrskavo. A mislim da ga radim po sličnom receptu. Nema se što dodati, sigurno je fino i u vege obliku, samo da ima dosta sira :)))))

    OdgovoriIzbriši
  3. ja nikad ne uspijem dva put složit istu picu... kaj mi je super jer nas novi okus uvijek iznova iznenadi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. volim domaću pizzu, često radim samo pasatu i mozzarelu pa svatko dodaje ono što voli, pancetu, masline, vrhnje...
    shitake mi nažalost nikako nisu sjele

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam isto ljubitelj domaće pizze jer stavljam ono što volim, a i dobro mi dođe kad se trebam riješiti povrća iz hladnjaka :)

    OdgovoriIzbriši