Stranice

utorak, 14. siječnja 2014.

Domaći raffaello


Kako se to desilo da još nisam radila domaći raffallo nemam pojma. Možda zato jer nisam pretjerani ljubitelj kupovnog originala? Oh kako sam bila u krivu ;)
Prema mom mišljenju ovaj raffaello nema nikakve veze s originalom.

Ovo je tako sočno, mekano, pahuljasto i nadasve prekrasno savršenstvo. Radila sam i s lješnjakom i bez lješnjaka u sredini. Meni osobno mnogo bolje s lješnjakom iako ima i onih kojima to smeta. Jedina napomena u vezi ovog recepta jest da prvo probate napraviti pola jer se od originalne količine dobije jako velik broj raffaellića ;)


Raffaello
original recepta možete naći na blogu  Reci peci
Ja ću ga ovdje samo c/p ;)
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
  • 30 dag kokosa
  • 25 dag margarina
  • 25 dag šećera u prahu
  • cijeli lješnjaci ili bademi
Priprema:
  1. Skuhati pudinge u 1/2 l mlijeka.
  2. Dodati kokos, dobro promiješati i malo rashladiti.
  3. Tada dodati dobro izrađen margarin sa 25 dag šećera u prahu.
  4. Sve dobro rashladiti da se stisne pa raditi kuglice. U svaku staviti po jedan lješnjak ili badem pa ih uvaljati u šećer ili u kokos.



Broj komentara: 5:

  1. Radila sam raffaelo kuglice s mlijekom u prahu. Ovo je sigurno jeftinija varijanta, a ne bih se čudila da je i ukusniji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. sviđa mi se i ova verzija s pudingom! jako fino :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam rafaello u svim verzijama. Jako lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. @Amaterka: nisam probala kuglice s mlijekom u prahu pa ne mogu reći jesu li ove ukusnije :)
    @Tamara: hvala!
    @Anja: hvala!

    OdgovoriIzbriši
  5. ako se ne varam radila sam ih baš po tom receptu za Božić i zbilja su bili fini...jako jako fini

    OdgovoriIzbriši