Stranice

ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Hrskavci od lješnjaka




Za ovaj khm kolač (ako ga se uopće može tako nazvati) sam bila uvjerena da ga nitko neće htjeti ni probati, osim mene. Kao i uvijek, ugodno sam se iznenadila kad je ovaj hrskavi kolač izazvao veliki interes ostalih članova obitelji.

Zato sam odlučila recept staviti na blog, tako da ga i vi možete isprobati. Inače, ovaj hrskavac je gluten free (ako pripazite da su zobene pahuljice gf) i vegan. A najviše od svega, pun dobrih stvari stvari kao što su zobene, lješnjaci, kikiriki i kakao. Nema bolje kombinacije!


Hrskavci od lješnjaka

1 šalica = 250ml
1 šalica lješnjaka
1/2 šalice kikirikija
1/2 šalice zobenih pahuljica
prstohvat soli
1/4 šalice javorovog sirupa (ili meda)
1/4 šalice kakao zrna
1 žličica cimeta

Vrlo lagano samljeti lješnjake i kikiriki (da ostane i par većih komada radi teksture). Pomiješati ih sa zobenim pahuljicama, cimetom, soli i kakao zrncima. Dodati javorov sirup i sve zajedno pomiješati da se poveže. Staviti u pripremljeni kalup i peći 40-ak minuta na 160 stupnjeva. Ostaviti da se ohlade minimalno sat vremena. Kada se ohladilo rukama kidati veće komade (ja volim ovaj neuredni izgled) i grickati.




1 komentar: