Stranice
▼
četvrtak, 4. listopada 2018.
Zobeni keksi s tamnom čokoladom i pistacijama
Jedan od često pravljenih recepata u mojoj kuhinji. Ove kekse svi obozavaju, od onih starijih do onih najmlađih. Osim što su ukusni, imaju smanjenu količinu šećera, tamnu čokoladu i određenu količinu zobenih pahuljica. Svakako bolji izbor nego kupovna verzija. Nepisano je pravilo da se odmah radi dvostruka količina jer tako brzo nestanu :)
Zobeni keksi s tamnom čokoladom i pistacijama
100g maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi)
40g šećera (smeđeg ili kokosovog)
1 jaje
100g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
50g zobenih pahuljica
80g tamne čokolade (isjeckane na sitne komade)
20g pistacija (nezasoljenih, i isjeckanih na sitne komade)
Pomiješati maslac i šećer da se dobije pjenasta smjesa. Umiješati jaje dok se ne dobije jednolična smjesa. U drugoj zdjeli pomiješati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo,sol i zobene pahuljice. U smjesu od maslaca umiješati brašno i miješati dok se sve ne poveže. Na kraju dodati čokoladu i pistacije. Smjesu staviti u frižider na pola sata radi lakšeg oblikovanja. Žličicom vaditi smjesu, formirati kuglicu, te sve redati na pripremljenu tepsiju. Svaku kuglicu lagano pritisnuti te staviti u pećnicu na 160 stupnjeva 7-8 minuta.
Napomena: keksiće je bolje ostaviti mekane, tj. izvaditi ih iz pećnice dok se nisu do kraja stvrdnuli. Ostaviti ih da se ohlade, pa će se sami stvrdnuti!
Spremam recept, sigurna sam da će i kod mene planuti.
OdgovoriIzbrišiDraga Petra, sigurna sam da hoce. Ovaj keksic je stvarno super!
OdgovoriIzbriši