Stranice

subota, 25. travnja 2009.

Čokolada zvana Valerija

Nisam mogla odoljeti idejama s nekih stranih blogova gdje se rade razne kombinacije s čokoladom. Većinom se rade čokolade iz vlastite proizvodnje, i to mi se svidjelo. Odlučila sam to probati, i moram priznati da je savršeno ispalo. Kao model za čokoladu je poslužio silikonski kalup za led u obliku puzzle-a. Jedno loše u svemu ovome jest to da je kalup jako teško oprati ;)
Slijedi recept, na izričiti zahtjev mnogobrojnih kušača ;)

Recept:
200 g tamne čokolade
100g maslaca (na sobnoj temperaturi)
100g indlijskih orašćića
četiri kavene žlice cimete
jedna ampulica arome vanilije
1 dl slatkog vrnja

Postupak:
Na pari lagano otopiti čokoladu i maslac. Iscjeckati indijske orašćiće na proizvoljne komadiće. U otopljenu čokoladu dodati cimet, aromu vanilije, orašćiće i slatko vrhnje. Sve zajedno pomiješati da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu izliti u kalup i ostaviti u frižideru da se stisne.

Slika1. Čokolada Valerija


Broj komentara: 11:

  1. ovo mi se jako sviđa pogotovu oblik

    OdgovoriIzbriši
  2. ah, šta dobro izgleda...volim i sve sastojke
    moram probati, mljac.

    OdgovoriIzbriši
  3. Svakako probaj, uopće nije teško napraviti. Zapravo teže je sačuvati da se ne pojede ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. jaaa biii!! :)
    mljac:)

    OdgovoriIzbriši
  5. kalup je genijalan, a sigurna sam i sadržaj :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično zvuči i odličan mi je ovaj oblik kalupa. Nisam nigdje vidjela takve kalupe za led, di si ga kupila?

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala cure! Probajte napraviti da se uvjerite u sadržaj ;)
    @andrea: kalup za led sam kupila u Ikei (Graz) prošle godine.

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga, ovo ti je savršeno! Samo preračunavam koliko bi meni toga trebalo za napraviti!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala Vrtaljice, probaj napraviti duplu dozu ;)

    OdgovoriIzbriši